rodos1Δυναμικό comeback κάνουν οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα, όπως διαπιστώθηκε από το workshop του fvw, διάσημου γερμανικού περιοδικού του κλάδου, στην Ρόδο.

Ο αριθμός των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2013 έφτασαν τα 2,3 εκατ., έπειτα από την σημαντική πτώση του 2010, έτος κατά το οποίο περίπου 2 εκατ. Γερμανοί έκαναν διακοπές στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι το 2008 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2,5 εκατ. Γερμανοί τουρίστες.

Στη Ρόδο οι επιχειρηματίες του τουρισμού χρησιμοποιούν την κρίση ως ευκαιρία τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει το fvw. Οι ξενοδόχοι επενδύουν σε μέτρα εκσυγχρονισμού, ενώ γίνονται προσπάθειες για καλύτερη παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου, καθώς και για νέες προσφορές, όπως ταξίδια σε μικρότερα γειτονικά νησιά. 

Ένα από τη σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Ελλάδας , σύμφωνα με τον Timm Raudszus της Thomas Cook, είναι η διατήρηση των μικρότερων ξενοδοχείων, αντί για την κατασκευή αμέτρητων μεγάλων ξενοδοχειων με εκατοντάδες δωμάτια. Παράλληλα, η Brigitte Kasseroler του FTI συμφώνησε ότι τα ξενοδοχεία τριών αστέρων στην Ελλάδα προσδίδουν μια ιδιαίτερη αίσθηση στον ελληνικό τουρισμό.

Ωστόσο, οι tour operators της χώρας επισημαίνουν ότι ο τουρισμός στη χώρα μας δεν πρέπει να επαναπαυθεί στις δάφνες του. Ο Thomas Rudolph της JT Touristik δήλωσε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει δυνατότητες για βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της, καθώς και για αύξηση των επισκεπτών της, όπως λόγου χάρη προσελκύοντας περισσότερους νέους τουρίστες. Παράλληλα, η Andrea Nordmann της Alltours τόνισε ότι οι τιμές θα πρέπει να παραμείνουν ρεαλιστικές και ότι οι Έλληνες ξενοδόχοι δεν πρέπει να προσπαθήσουν να καλύψουν τη διαφορά των χρόνων της κρίσης σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η επιμήκυνηση της σεζόν με καλύτερες προσφορές την άνοιξη και το φθινόπωρο αποτελεί επίσης προτεραιότητα για τη Ρόδο. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της TUIfly Dieter Nirschl τόνισε ότι θα λειτουργήσει περισσότερες πτήσεις προς τη Ρόδο τη χειμερινή περίοδο, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η Ρόδος και η Κρήτη έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε προορισμούς για ολιγοήμερες διακοπές. “Κανείς δεν είχε την ιδέα να προσφέρει την Κρήτη ως προορισμό σαββατοκύριακού”, δήλωσε χαρακτηριστικά.