Σύνταξη: tourismtoday.gr

Από αύριο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, θα ισχύσουν νέες οδηγίες για ταξιδιώτες που έρχονται στις Κάτω Χώρες από χώρες υψηλού κινδύνου ή πολύ υψηλού κινδύνου COVID-19.
Ως περιοχές υψηλού κινδύνου ορίζονται επίσης και οι χώρες της ΕΕ Γερμανία και Ουγγαρία.

Εκτός ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, ο Λίβανος και η Βόρεια Μακεδονία ορίζονται ως περιοχές υψηλού κινδύνου από τις 4 Σεπτεμβρίου. Και ισχύει απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ για ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες.

Μπορούν να εισέλθουν στις Κάτω Χώρες μόνο εάν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή εμπίπτουν σε άλλη εξαίρεση από την απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ. Κατά την άφιξη τους, θα πρέπει επίσης να τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, οι ταξιδιώτες από χώρες εκτός ΕΕ υψηλού κινδύνου θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ολλανδία μόνο με αποδεικτικό αρνητικού τεστ. Και δεν θα αρκεί πλέον το πιστοποιητικό ανάρρωσης ή η απόδειξη εμβολιασμού.

Από το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, θα εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα για δεκαέξι χώρες “υψηλού κινδύνου” ή “πολύ υψηλού κινδύνου” στη Νότια και Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αφρική.

Αυτές οι χώρες θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω των ανησυχητικών παραλλαγών του κορωνοϊού.

Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην ΕΕ και τις Κάτω Χώρες.

Πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με άλλα μέτρα, όπως επίδειξη πιστοποιητικού κορωνοϊού, δήλωση υγείας εάν ταξιδεύουν με αεροπλάνο και σε ορισμένες περιπτώσεις υποχρεωτική καραντίνα.

Οι χώρες υψηλού κινδύνου είναι επίσης η Αργεντινή, η Βολιβία, η Χιλή, η Κολομβία, η Δομινικανή Δημοκρατία, ο Ισημερινός, η Παραγουάη, το Περού και η Ουρουγουάη.

Οι χώρες πολύ υψηλού κινδύνου είναι επίσης η Νότια Αφρική, η Βραζιλία, η Γαλλική Γουιάνα, η Γουιάνα, ο Παναμάς, το Σουρινάμ και η Βενεζουέλα.