lufthansaΣτη στήριξη του ελληνικού τουρισμού προχωρά η Lufthansa. Σύμφωνα με συνέντευξη του γενικού διευθυντή Υπηρεσιών Επιβατών και Πωλήσεων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Harro Julius Petersen, στο news.gr, η Lufthansa βρίσκεται σε προχωρημένη μελέτη ώστε ίσως και από τη σεζόν του 2015 να προστεθεί τουλάχιστον ένα ακόμη απευθείας δρομολόγιο που θα ξεκινά από ένα από τα δύο κεντρικά γερμανικά αεροδρόμια προς τη χώρα μας.

Όλα δείχνουν, ότι ο κλήρος πέφτει στην Κρήτη και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ δεν αποκλείεται να μπει στο χάρτη ξανά και η Θεσσαλονίκη.«Ένας μεγάλος αριθμός επιβατών, όχι μόνο από τη Γερμανία αλλά από ολόκληρο τον κόσμο, φτάνει στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχοντας ως τελικό προορισμό διακοπών την Κρήτη», λέει με έμφαση ο κ. Petersen.

«Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη ζήτηση και γι’ αυτό το λόγο μελετούμε σοβαρά το ενδεχόμενο δρομολόγησης απευθείας πτήσεων από κάποιο από τα κύρια hubs μας στη Γερμανία προς το Ηράκλειο, ενώ υπάρχει μεγάλη συζήτηση και για την επαναδρομολόγηση των πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και όλα αυτά ακόμα και από το 2015».

Οι προσπάθειες στήριξης του ελληνικού τουρισμού από πλευράς του γερμανικού αεροπορικού κολοσσού δεν σταματούν όμως εδώ. Ο Harro Petersen ζει ως Αθηναίος τα τελευταία χρόνια, αφού φρόντισε να γνωρίσει την ελληνική πρωτεύουσα, τα νησιά και άλλους ηπειρωτικούς προορισμούς, πρώτα ως επισκέπτης.

«Η Αθήνα είναι ένας τρομερός προορισμός και πρέπει να αναπτυχθεί», μας λέει, «το κέντρο της με τα απίστευτα μουσεία, τα μνημεία και οι αρχαιότητες, το μουσείο της Ακρόπολης που είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, το παραλιακό της μέτωπο, τα κοντινά νησιά που είναι από μόνα του αξιοθέατο, πρέπει να αναδειχθούν. Εμείς ως Lufthansa είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε σε όλο τον κόσμο οργανωμένα πακέτα τουρισμού εφόσον αυτά υπήρχαν»!

Η στήριξη της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας προς τη χώρα μας, είναι αδιάκοπη τα τελευταία 55 χρόνια. Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν 10 Μαΐου του 1959 όταν αναχώρησε από τη Γερμανία το πρώτο αεροσκάφος της Lufthansa με προορισμό την Ελλάδα.