Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αλλαγές δρομολογούνται από αύριο, σε τμήματα του Ομίλου TUI και συγκεκριμένα σε TUI Hotels & Resorts και TUI Musement.

Την ηγεσία του ξενοδοχειακού τμήματος TUI Hotels, αναλαμβάνει από αύριο 1η Απριλίου ο Bernd Kaiser και μάλιστα με διπλό ρόλο.

Διαδέχεται τον Thomas Pietzka, Managing Director της TUI Hotels & Resorts και Cruise Joint Ventures, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Όμιλο για να ακολουθήσει νέες επαγγελματικές προκλήσεις.

Ο Bernd Kaiser, πρώην Διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου, ήταν για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος της TUI και συνδυάζει ευρύ φάσμα εμπειρίας σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, εταιρική ανάπτυξη, χρηματοδότηση και ταμεία στο νέο του ρόλο.

Η ομάδα του Bernd Kaiser θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα ξενοδοχειακά περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου και τις επενδύσεις σε κοινοπραξίες, καθώς και να οδηγεί την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου και τις επενδύσεις.

Επιπλέον, θα είναι υπεύθυνη για την παροχή συμβουλών στο παγκόσμιο ταμείο ξενοδοχείων που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος.

Η ισχυρή χρηματοδοτική και επενδυτική δομή επιτρέπει περαιτέρω ανάπτυξη στον ξενοδοχειακό τομέα.

Από την 1η Μαϊου o Peter Ulwahn, προηγουμένως Chief Digital Officer της TUI Musement, θα αναλάβει την ηγεσία του τμήματος ανάπτυξης Tours and Activities της TUI και θα γίνει μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου TUI.

Ο Peter Ulwahn θα δεσμευτεί πλήρως για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Όπως δήλωσε «ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου.

Οι εμπειρίες είναι η νέα πολυτέλεια για πολλούς επισκέπτες και το τμήμα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται έντονα.

Με την TUI Musement, δραστηριοποιούμαστε ήδη σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο και προσφέρουμε στους παραθεριστές μοναδικές εμπειρίες.
Τόσο για τους επισκέπτες της TUI, όσο και ως συνεργάτες για άλλες εταιρείες του κλάδου μας.
Βλέπουμε περαιτέρω μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης για το μέλλον».

Ο Peter Ulwahn είναι μέλος της ηγετικής ομάδας της TUI Musement από το 2015 και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή της εταιρίας σε κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα για εκδρομές και δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμμετείχε στενά σε όλες τις βασικές στρατηγικές αποφάσεις των τελευταίων χρόνων μαζί με τον απερχόμενο CEO David Schelp.

Εργάζεται στον Όμιλο από το 1994, διάστημα κατά το οποίο έχει αποκτήσει διοικητική εμπειρία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων – από τη διαχείριση προϊόντων και την εξυπηρέτηση πελατών έως την ψηφιοποίηση και το ανθρώπινο δυναμικό.

Με καταγωγή από τη Σουηδία, ο Peter Ulwahn έχει εργαστεί τόσο σε ευρωπαϊκούς όσο και σε διεθνείς προορισμούς στην TUI και επίσης γνωρίζει στενά τον τουριστικό πράκτορα και τις αεροπορικές εταιρείες από την εποχή του στο διοικητικό συμβούλιο της TUI Nordic.