Οι πολίτες και οι κάτοικοι των ΗΑΕ καθώς και οι επισκέπτες που εισέρχονται στο Αμπού Ντάμπι από το εξωτερικό πρέπει να ακολουθούν ενημερωμένους κανόνες αεροπορικών ταξιδιών, που ισχύουν από τις 15 Αυγούστου 2021,όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης, Κρίσης και Καταστροφών στο Αμπού Ντάμπι.

Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που φθάνουν από τους προορισμούς της πράσινης λίστας πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR κατά την άφιξη χωρίς να χρειάζεται καραντίνα και να κάνουν ένα τεστ PCR την 6η ημέρα, ανέφερε η WAM.

Κατά την άφιξη από άλλους προορισμούς, οι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR κατά την άφιξη, να μείνουν σε καραντίνα για επτά ημέρες και να κάνουν ένα τεστ PCR την ημέρα 6.

Το πρωτόκολλο ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες και τους κατοίκους των ΗΑΕ καθώς και τους επισκέπτες όπως τεκμηριώθηκε στην εφαρμογή Alhosn.

Οι μη εμβολιασμένοι πολίτες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που φθάνουν από τους προορισμούς της πράσινης λίστας πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR κατά την άφιξη χωρίς να χρειάζεται καραντίνα και να κάνουν ένα τεστ PCR τις ημέρες 6 και 9.

Κατά την άφιξη από άλλους προορισμούς, οι ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR κατά την άφιξη, να τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να κάνουν ένα άλλο τεστ PCR την 9η ημέρα.