Μέχρι νεωτέρας, οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου της Πράγας θα επηρεάσουν τους τουρίστες καθώς και πολίτες της Τσεχικής Δημοκρατίας και των χωρών ΕΕ+ που επιστρέφουν στην Τσεχία.

Σύμφωνα με το νέο προστατευτικό μέτρο που εφαρμόστηκε από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχικής Δημοκρατίας, το αεροδρόμιο της Πράγας, η Εξωτερική Αστυνομία της Τσεχικής Δημοκρατίας και η Τελωνειακή Διοίκηση της Τσεχικής Δημοκρατίας θα ενισχύσουν τον έλεγχο των ισχυόντων όρων για την είσοδο στη χώρα.

Tα μέρη ανταποκρίνονται έτσι στην σταδιακά αυξανόμενη κίνηση στο αεροδρόμιο της Πράγας.

Από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2021, η διαδικασία άφιξης για όλους τους επιβάτες που πετούν προς το αεροδρόμιο Václav Havel της Πράγας θα προσαρμοστεί. Μέχρι νεωτέρας, οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν και στους δύο τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου της Πράγας θα επηρεάσουν τους τουρίστες καθώς και πολίτες της Τσεχικής Δημοκρατίας και των χωρών ΕΕ+ που επιστρέφουν στην Τσεχία.

Το αεροδρόμιο συνεχίζει να ενθαρρύνει τους επιβάτες να επανεξετάσουν εκ των προτέρων τους εφαρμοσμένους κανόνες. Πριν από την αναχώρησή τους για την Πράγα, θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει και να εκτυπώσουν ιδανικά όλα τα έγγραφα, τα έντυπα άφιξης και τις επιβεβαιώσεις αρνητικής δοκιμής, εάν απαιτείται.

«Συντονίζουμε το νέο μοντέλο με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και άλλων δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονται στο αεροδρόμιο. Αυξάνουμε επίσης την ικανότητα του προσωπικού μας και ενισχύουμε τον τεχνικό εξοπλισμό για να επιταχύνουμε ολόκληρη τη διαδικασία check-in κατά τις αφίξεις. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην επιτάχυνση των ελέγχων άφιξης της Τσεχίας, έχοντας εξετάσει τους ισχύοντες όρους και προετοιμάσει όλα τα έγγραφα εκ των προτέρων », δήλωσε ο Jiří Kraus, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αεροδρομίου της Πράγας.