Τον επενδυτή που θα αναλάβει να μετατρέψει σε 4άστερο ή 5άστερο το La Mirage της Ομόνοιας θα συνεχίσει να αναζητεί το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

Στον πρώτο διαγωνισμό, για τον οποίο οι προθεσμίες έληγαν προχθές Τετάρτη 9/11 τελικά δεν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενες εταιρείες -παρά το αρχικό ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί και μάλιστα από διψήφιο αριθμό δυνητικών επενδυτών- γεγονός το οποίο οφείλεται τόσο στους «σφιχτούς» όρους της διαδικασίας, όσο και στις πολιτικές εξελίξεις του περασμένου Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Ταμείου, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, με καταληκτική ημερομηνία στις 28 Νοεμβρίου και τους ίδιους όρους.

Το ακίνητο, επί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη 3, αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας και παραμένει κενό από το 2008.

Η διάρκεια της παραχώρησης του La Mirage έχει οριστεί σε 40 χρόνια, ενώ ως προς το ενοίκιο, η τιμή εκκίνησης ξεκινά από τα 26 χιλ. ευρώ (πλέον χαρτοσήμου) ως μηνιαίο μίσθωμα για το πρώτο έτος της μίσθωσης και στη συνέχεια με αναπροσαρμογή σε ποσοστό 3%. Επιπλέον, ο μισθωτής θα οφείλει, εκτός από το ενοίκιο, να καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα τουλάχιστον ίσο με το 1,7% επί του συνολικού τζίρου του από την εκμετάλλευση του ακινήτου. Εφόσον υπογραφεί η σύμβαση με τον επενδυτή, οι εργασίες για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν έως δύο χρόνια, ενώ οι προσφορές θα κατατεθούν μέσα στον Νοέμβριο.

Το κτίριο επί της οδού Μ. Κοτοπούλη 3 έχει συνολική επιφάνεια 9.392 τ.μ. και αποτελείται από το ξενοδοχείο (ισόγειο, δύο υπόγεια, α’ όροφος, οκτώ επιπλέον ορόφους και δώμα) καθως και δύο καταστήματα με πρόσοψη επί της οδού Κοτοπούλη 3 και με είσοδο/έξοδο επί της στοάς του κτιρίου.

To La Mirage με 208 δωμάτια, κτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 – αρχές της δεκαετίας του ’80 κι έκλεισε την προηγούμενη δεκαετία λόγω των προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Πηγή : www.newmoney.gr