Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου διαγωνισμού για startups του κλάδου. Στόχος του Οργανισμού, είναι να εντοπίσει καινοτόμες επιχειρήσεις που θα προωθήσουν δυναμικά τη συμβολή του τουρισμού στην αειφόρο ανάπτυξη.

Ως η ειδική υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τον τουρισμό, καθοδηγεί τις προσπάθειες του τομέα στην επίτευξη των 17 Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs), μεταξύ άλλων μέσω και της διαδικτυακής πλατφόρμας Tourism 4 SDGs.

Καθώς η παγκόσμια κοινότητα έχει μόλις 10 χρόνια για να επιτύχει αυτήν τη φιλόδοξη ατζέντα για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, η μοναδική ικανότητα του τουρισμού να προωθήσει πολλούς από τους SDGs είναι πιο σχετική από ποτέ.

Ο διαγωνισμός θα συγκεντρώσει όλους τους τομείς γύρω από τις προσπάθειες για την επίτευξη των SDGs. Και θα θέσει την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.
Διοργανώνεται σε συνεργασία με την Wakalua, τον κόμβο καινοτομίας του κορυφαίου τουριστικού ομίλου Globalia.

Παράλληλα ο διαγωνισμός έχει ισχυρή υποστήριξη από τον ιδιωτικό τομέα, με κορυφαίες εταιρείες όπως Advanced Leadership Foundation, Amadeus, Amazon Web Services Activate, BBVA, ClarkeModet, The Far Co, Globant, Google, IE University , Mastercard, Mentor Day, Plug and Play και Telefónica.

Ο διαγωνισμός δεν είναι μόνο ανοικτός σε startups, του τουρισμού, αλλά και σε νεοσύστατες κάθε είδους από όλο τον κόσμο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, στην διεύθυνση www.unwto.org/unwto-sustainable-development-goals-global-startup-competition