Ο Dieter Vranckx διορίστηκε ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος της SWISS από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2021. Ο Dieter Vranckx κατείχε διάφορες διοικητικές θέσεις στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών από το 1998.

Είναι επί του παρόντος Διευθύνων Σύμβουλος του μέλους του Ομίλου Lufthansa Brussels Airlines, μια θέση που ανέλαβε στις αρχές του τρέχοντος έτους, έχοντας εγγραφεί στην εταιρεία ως CFO και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος τον Μάιο του 2018.

Για τα δύο χρόνια πριν από αυτό, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Asia Pacific για τον όμιλο Lufthansa, με συνολική ευθύνη των πωλήσεων και των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ της περιοχής για όλες τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου (Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings) από τη βάση του στη Σιγκαπούρη.

Από το 2013 έως το 2016 ο Dieter Vranckx υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της SWISS Sales & Marketing για τις εγχώριες αγορές της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας. Πριν από αυτό πέρασε τρία χρόνια ως περιφερειακός διευθυντής της Lufthansa Cargo με έδρα το Σικάγο ΗΠΑ Midwest & Canada. Από το 2006 έως το 2009 ήταν Αντιπρόεδρος της Swiss WorldCargo για την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Και από το 2004 έως το 2006 εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ ως Αντιπρόεδρος Πωλήσεων της SWISS για την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Επίσης, είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως Senior Manager Network Planning Europe και ως επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Swissair και την SWISS.

Ο Dieter Vranckx είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Solvay Business School (Πανεπιστήμιο Libre de Bruxelles). Ολοκλήρωσε επίσης ένα προηγμένο πρόγραμμα διαχείρισης στο London Business School το 2007 και ένα ακόμη τέτοιο πρόγραμμα στο IMD Business School στη Λωζάνη το 2016.