O Gil West, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Delta Air Lines και της μονάδας αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων Cruise της GM, θα είναι ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος της Hertz από την 1η Απριλίου. Αυτό θα συμβεί μετά την αποχώρηση του μέχρι πρότινος ΔΣ. Stephen Scherr της Hertz στις 31 Μαρτίου.

Η Hertz είπε ότι ο Sherr είχε αποφασίσει να αφήσει τη θέση του, αλλά θα συνεργαστεί με τον West «τις επόμενες εβδομάδες για να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση».

Ο Tom Wagner, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Hertz, δήλωσε: «Εκτιμούμε τη συμβολή του Stephen τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βασικών στρατηγικών πρωτοβουλιών, των οποίων ο Gil θα ηγηθεί τώρα στη συνέχιση της εκτέλεσής τους».

Ο Scherr, ο οποίος ήταν πρώην οικονομικός διευθυντής στην κορυφαία αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, είχε ενταχθεί στην εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο του 2022, περίπου επτά μήνες μετά την έξοδο της Hertz από τη διαδικασία πτώχευσης του Κεφαλαίου 11 στις ΗΠΑ.

Η αλλαγή στην ηγεσία στη Hertz έρχεται αφότου η εταιρεία σημείωσε ζημιά 348 εκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με κέρδη 116 εκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο του 2022.