Στα χαμηλού κόστους τουριστικά θέρετρα της Αιγύπτου στρέφονται οι Ρώσοι τουρίστες για τις διακοπές τους μετά την επανέναρξη των αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ Καΐρου-Μόσχας τον Απρίλιο, αναφέρουν δημοσιεύματα στο ρωσικό τύπο.

Η εφημερίδα Travel News της Ρωσίας ανέφερε ότι οι τουριστικοί εμπειρογνώμονες εξακολουθούν να εξετάζουν το συνολικό κόστος των ταξιδιών από τη Μόσχα στα αιγυπτιακά θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας και της Μεσογείου μέσω του Καΐρου.

Αιγυπτιακές τουριστικές επιχειρήσεις θα διοργανώσουν περιηγήσεις από το Καΐρο έως το Λούξορ και το Ασουάν, καθώς επίσης θα ενθαρρύνουν τους Ρώσους τουρίστες να επισκεφθούν την Αλεξάνδρεια, τις πόλεις al-Alamin και τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας κοντά στο Κάιρο.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Vestnik Ator δήλωσε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Αίγυπτο θα οργανώσουν ταξίδια για Ρώσους τουρίστες στην Ain al-Sokhna στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς η τοποθεσία της απέχει μόλις 140 χιλιόμετρα από το Κάιρο.

Οι Ρώσοι τουρίστες θα φτάσουν στο Κάιρο, θα μείνουν σε φθηνά ξενοδοχεία και θα επισκεφθούν τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα. Στη συνέχεια ταξιδέψουν στο Ain al-Sokhna, όπου θα μείνουν σε ξενοδοχεία τριών έως πέντε αστέρων, πρόσθεσε η εφημερίδα.