Το Ισπανικό Συμβούλιο Τουρισμού κυκλοφόρησε ένα βίντεο για να υπενθυμίσει στους επισκέπτες τις εκπληκτικές εμπειρίες που θα απολαύσουν στην Ισπανία και ότι θα περιμένει να επιστρέψουν με ένα θερμό καλωσόρισμα όταν αρθούν οι περιορισμοί και επιστρέψουν τα ταξίδια.

Με τίτλο #SpainWillWait, το βίντεο έχει δημοσιευτεί στα κανάλια κοινωνικών μέσων στο Twitter, Facebook και Instagram.

Μετά από περισσότερο από δύο μήνες σε lockdown η Ισπανία χαλαρώνει αργά τους περιορισμούς της. Σχεδόν τα τρία τέταρτα της χώρας προχώρησαν στη δεύτερη φάση της αποκλιμάκωσης κλειδώματος. Οι άνθρωποι μπορούν να συγκεντρωθούν σε ομάδες έως 10 ατόμων πλέον.

Τα εστιατόρια και το καφέ έχουν ανοίξει ξανά. Εκκλησίες και καθεδρικοί ναοί σε ορισμένες περιοχές της Ισπανίας είναι ανοιχτοί και λειτουργούν με την απαιτούμενη χωρητικότητα 30% , αλλά η Sagrada Familia, το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της Βαρκελώνης, παραμένει κλειστή.

Ο υπουργός μεταφορών, José Luis Ábalos, δήλωσε ότι η χώρα θα τερματίσει τους περιορισμούς καραντίνας δύο εβδομάδων στα τέλη Ιουνίου και θα ανοίξει πλήρως τα σύνορά της.

«Από τα τέλη Ιουνίου, θα ξεκινήσουμε την τουριστική δραστηριότητα, ελπίζω», είπε ο κ. Ábalos. «Πρέπει να κάνουμε την Ισπανία μια ελκυστική χώρα από την άποψη της υγείας».

Η Ισπανία έχει πληγεί σοβαρά από το ξέσπασμα του κοροναϊού με πάνω από 232.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 27.000 θανάτους.