Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το European Sleeper, το νυχτερινό τρένο που συνδέει από τον περασμένο Μάιο Βρυξέλλες-Άμστερνταμ-Βερολίνο επεκτείνει τα δρομολόγια του σε Γερμανία και Τσεχία.

Από τις 25 Μαρτίου 2024, προσθέτει νέα νυχτερινή διαδρομή στο δρομολόγιο στη Δρέσδη και στην Πράγα.

Αυτές οι γραμμές θα δημιουργήσουν νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών πρωτευουσών, το επόμενο έτος.
Η σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει επίσης το Παρίσι και το Λονδίνο με μία μόνο μεταφορά προς τις Βρυξέλλες.

Η European Sleeper, η ολλανδο-βελγική εταιρεία νυχτερινών τρένων, έχει δεσμευτεί να προωθήσει ένα πιο ολοκληρωμένο και βιώσιμο ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών.

Ταυτόχρονα, τα νυχτερινά τρένα προσφέρουν μια ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση ταξιδιού, με σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από άλλα μέσα μεταφοράς.

Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης μια χειμερινή νυχτερινή υπηρεσία τρένου που θα συνδέει την Ολλανδία και τις γαλλικές Άλπεις σε συνεργασία με την ταξιδιωτική εταιρεία Sunweb.

Η γραμμή European Sleeper από το Άμστερνταμ στη Βαρκελώνη έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ένα από τα δέκα πιλοτικά σιδηροδρομικά έργα στο μπλοκ. Αν και δεν προσφέρεται οικονομική υποστήριξη, τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν το 2025.

Επίσης, ο Αυστριακός Ομοσπονδιακός Σιδηρόδρομος (ÖBB) και ο γερμανικός Deutsche Bahn, ανακοίνωσαν ότι τα δρομολόγια Nightjet Παρίσι-Βερολίνο θα ξεκινήσουν στις 11 Δεκεμβρίου. Το δρομολόγιο θα αναχωρήσει από το Βερολίνο με ταξίδι επιστροφής την επόμενη μέρα.