Του Χάρη Ντιγριντάκη

Επανεκκίνηση του Ομίλου Ελλάκτωρ με στόχο την επαναφορά του σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία έχει ως στόχο η νέα διοίκηση μετά τις αποφάσεις της ΓΣ.

Τούτο επισήμανε με επιστολή του προς τους εργαζόμενους ο νέος διευθύνων σύμβουλος, της Ελλάκτωρ κ. Αρης Ξενόφος, καλώντας τους να κάνουν μια νέα αρχή.

Όπως τόνισε «οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης μετόχων της 27ης Ιανουαρίου σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Αποφάσεις που ανέδειξαν την εμπιστοσύνη των μετόχων στο όραμά μας, να χτίσουμε ένα νέο μέλλον για τον όμιλο.
Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία οικονομικά υγιή, επιχειρησιακά καινοτόμο, σύγχρονη εταιρεία, επαναφέροντάς τη σε μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία, απαλλαγμένη από τα προβλήματα του παρελθόντος.

Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ιδιαίτερα τιμητική.

Υπό αυτή την ιδιότητα σήμερα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για την επόμενη μέρα, αλλά και να εκφράσω με τη σειρά μου και εγώ την εμπιστοσύνη μου στο έργο όλων σας και την αισιοδοξία ότι μαζί μπορούμε να επαναφέρουμε την ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην κορυφή, όπως της αξίζει και όπως αξίζει και σε όλους εσάς».

Ο κ. Ξενόφως στάθηκε στη νέα μετοχική σύνθεση του ομίλου, η οποία ενδυναμώνεται με την παρουσία πλέον της Ολλανδικής Επενδυτικής Εταιρείας Reggeborgh που δραστηριοποιείται εδώ και περίπου 30 χρόνια στους κλάδους των υποδομών, της κατασκευής και της ενέργειας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική, και μετρά σήμερα περισσότερους από 30.000 εργαζομένους και μία συνολική υπό διαχείριση περιουσία άνω των 10 δις ευρώ.

Η δεκαετία που διανύουμε -προσθέτει μεταξύ άλλων ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος- θα αποτελέσει μια περίοδο σημαντικών επιχειρηματικών προκλήσεων και δημιουργικών αποφάσεων.

Στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων η χώρα μας, υστερεί σημαντικά με το 82% των αποβλήτων και σκουπιδιών να κατευθύνονται προς ταφή, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος της Ευρώπης βρίσκεται κάτω του 25%.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της PWC, η συνολική αξία των μελλοντικών αυτών έργων στις υποδομές, ενέργεια και διαχείριση αποβλήτων θα υπερβεί τα 45 δις ευρώ.