Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο παρακολούθησης προορισμού για τις κυβερνήσεις δημιούργησαν από κοινού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

To Destination Tracker θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις και τα μέτρα Covid-19 σε προορισμούς.
Με στόχο να βοηθήσει τους τουρίστες και τις ταξιδιωτικές εταιρείες να αποκτήσουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για τον σχεδιασμό τους.

Οι κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Destination Tracker για να δημοσιεύσουν ταξιδιωτικές πληροφορίες Covid-19, έτσι ώστε οι πιθανοί ταξιδιώτες να γνωρίζουν τι να περιμένουν στον προορισμό τους.

Με ενημερωμένες πληροφορίες προορισμού οι ενδιαφερόμενοι όπως ταξιδιωτικά γραφεία, θα μπορούν να λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες προορισμού. Αυτό επιτρέπει στους ταξιδιώτες να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις όταν ανοίξουν τα σύνορα για τα ταξίδια.

Το tracker κυκλοφόρησε «σε προετοιμασία για την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών».
Και έχει σχεδιαστεί «για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και την επιτάχυνση της ανάκαμψης του τουριστικού τομέα όταν ανοίγουν ξανά τα σύνορα».

Τι πληροφορίες θα περιλαμβάνει

Θα εργαλείο είναι διαθέσιμο στους ιστότοπους των UNWTO και IATA. Θα περιλαμβάνει πληροφορίες όπως:

  • Δείκτες Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών λοίμωξης, των ποσοστών θετικότητας και του εμβολιασμού ανά προορισμό / χώρα.
  • Κανονισμούς για τα αεροπορικά ταξίδια. Συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων δοκιμών και καραντίνας. Αυτά τα δεδομένα παρέχονται από τη λύση Timatic της IATA.
  • Μέτρα προορισμού γενικών απαιτήσεων υγείας και ασφάλειας. Όπως η χρήση μάσκας, η διέλευση από χώρα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ή οι κανονισμοί που σχετίζονται με εστιατόρια και αξιοθέατα, που παρέχονται από εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς.