Οι κάτοικοι της Τζέντα που ταξιδεύουν στην Ελλάδα μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση για τις θεωρήσεις τους από κέντρο αιτήσεων για θεώρηση εντός της πόλης.
Η VFS Global ξεκίνησε πρόσφατα το νέο κέντρο αιτήσεων θεώρησης για την Ελλάδα, το τρίτο κέντρο της για την ευρωπαϊκή χώρα στη Σαουδική Αραβία.
Τα πρώτα δύο κέντρα ξεκίνησαν στις πόλεις Ριάντ και Αλ Κομπάρ στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Το κέντρο εγκαινιάστηκε από τον Μιχάλη Βότση, γενικό πρόξενο της Ελλάδας. Εκτός από τους τακτικούς μετρητές αιτήσεων θεώρησης, η VFS Global προσφέρει επίσης την προαιρετική υπηρεσία Premium Lounge στους πελάτες της βίζας της Ελλάδας παρέχοντας εξατομικευμένη βοήθεια τη διαδικασία, καθώς και την ιδιωτική βιομετρική εγγραφή, σε ένα πολυτελές περιβάλλον.
Εκτός από τα τρία κέντρα που λειτουργούν σήμερα στο βασίλειο, η VFS Global προσφέρει επίσης στους κατοίκους σε ολόκληρο το βασίλειο μια προαιρετική υπηρεσία χορήγησης θεώρησης. Οι πελάτες που κάνουν κράτηση για την υπηρεσία Visa At Your Doorstep θα έχουν εκπαιδευμένους επαγγελματίες να επισκέπτονται το σπίτι ή το γραφείο τους, προσφέροντας βοήθεια σε όλη τη διαδικασία υποβολής αίτησης θεώρησης, συμπεριλαμβανομένης της βιομετρικής εγγραφής.

Ο κ.Βότσης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο καλοκαιρινός προορισμός, αλλά για όλο το χρόνο. Με καταπληκτικά χιονοδρομικά κέντρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, διάσημα μουσεία και πολιτιστικά μνημεία όπως η Ακρόπολη και φιλόξενους ανθρώπους.

Περίπου 6.000 ταξιδιώτες από τη Σαουδική Αραβία επισκέπτονται την Ελλάδα. Στους 11 μήνες που η VFS Global προσφέρει υπηρεσίες θεώρησης στην Ελλάδα στο Ριάντ και το Αλ Κομπάρ, έχει ήδη επεξεργαστεί περίπου 4.500 αιτήσεις.
Η VFS Global έχει συνδεθεί με την κυβέρνηση της Ελλάδας από το 2007 μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου 89 κέντρων υποβολής αιτήσεων θεώρησης σε 23 χώρες παγκοσμίως.