Η Lufthansa ανακοίνωσε τα σχέδια κατασκευής ενός σύγχρονου κέντρου logistics στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου Lufthansa ενέκρινε την επένδυση στις υποδομές της Lufthansa Cargo. Το νέο κτίριο, που θα αντικαταστήσει το άνω των 30 ετών Lufthansa Cargo Center, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2018.

“Επενδύουμε στο μέλλον και στην έδρα μας στη Φρανκφούρτη,” τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Lufthansa, Δρ. Christoph Franz. Η Φρανκφούρτη θα παραμείνει ο κεντρικός κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων του Ομίλου Lufthansa, παρά την απαγόρευση των νυχτερινών πτήσεων, η οποία επέβαλλε σημαντική αναπροσαρμογή των αρχικών σχεδίων. Δεδομένων των μειονεκτημάτων συγκριτικά με άλλες τοποθεσίες, κατέστη ακόμη πιο σημαντική η επένδυση σε πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές υποδομές.

 Το νέο κέντρο logistics θα κατασκευαστεί κατά κύριο λόγο στον υφιστάμενο χώρο της Lufthansa Cargo, στο βορειότερο τμήμα του αερολιμένα της Φρανκφούρτης. Οι άρτιες τεχνολογικές υποδομές θα εξασφαλίσουν ταχύτερη μεταφορά των εμπορευμάτων και θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών προς όλους τους πελάτες της Lufthansa Cargo. “Η κατασκευή ενός νέου κέντρου logistics αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής ‘Lufthansa Cargo 2020’, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Lufthansa Cargo, κύριος Karl Ulrich Garnadt. “Το νέο κτίριο θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα τεράστιο άλμα στις διαδικασίες logistics και θα καταστήσει την εταιρία ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.”

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής του κεντρικού κτιρίου έχει προγραμματιστεί για το 2014. Δεδομένου ότι το air cargo terminal θα κατασκευαστεί στις τωρινές εγκαταστάσεις, τους επόμενους μήνες ο χώρος θα πρέπει να καθαριστεί και να προετοιμαστεί. Ορισμένες διαδικασίες θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία. Το πτητικό έργο, ωστόσο, θα συνεχιστεί παράλληλα με τις εργασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου. Η Lufthansa θα επενδύσει σχεδόν τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ στο νέο κέντρο logistics.