germanwings1503Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Γερμανικής αεροπορίας άρχισε: Η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε τη Δευτέρα ως «νέα Germanwings» με ένα εντελώς νέο προϊόν και σχεδιασμό, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο την ισχυρή της θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά χαμηλού κόστους. Με τις «Πτήσεις a la carte», οι πελάτες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις κατηγορίες ναύλου, με διαφορετικές παροχές & ανέσεις η καθεμία.

Η κατηγορία “Best” αποτελεί την κατηγορία ανώτερης ποιότητας που καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες των business travelers αλλά είναι εξίσου ελκυστική και στους απαιτητικούς ταξιδιώτες αναψυχής. Η κατηγορία “Smart” προσφέρει πρόσθετες ή εξατομικευμένες συμπληρωματικές παροχές και η κατηγορία “Basic” αφορά στον καθαρά οικονομικό, χαμηλού κόστους ναύλο.

Στη «νέα Germanwings», τα εκτός των κόμβων Φραγκφούρτης και Μονάχου αποκεντρωμένα Ευρωπαϊκά δρομολόγια της Lufthansa θα συγχωνευθούν με τα δρομολόγια της Germanwings. Η παρουσίαση του νέου προφίλ της εταιρίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Βερολίνο, το Αμβούργο, τη Στουτγάρδη και την Κολωνία/Βόννη, με μια εναρκτήρια πτήση.

Ο Carsten Spohr, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG, ανέφερε: «Η Germanwings δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας αλλά, ως ποιοτικός αερομεταφορέας σε αυτόν τον τομέα, προσφέρει το καλύτερο προϊόν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Συνδυάζουμε τις δυνάμεις της Germanwings με τα πλεονεκτήματα της Lufthansa. Είμαι σίγουρος ότι οι επιβάτες μας -τόσο οι business όσο και οι ταξιδιώτες αναψυχής- θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το νέο εμπορικό σήμα και το νέο προϊόν μας. Αυτή η προσέγγιση είναι επίσης το κλειδί για τη Lufthansa προκειμένου να ανακτήσει την κερδοφορία της και στα ενδοευρωπαϊκά δρομολόγια, πέραν όσων πραγματοποιούνται από τους κόμβους της. Έτσι βελτιωνόμαστε δημιουργώντας ένα πολύ ελκυστικό πακέτο για τους πελάτες μας ενώ διατηρούμε την αποδοτικότητα της Lufthansa».

Ο Thomas Winkelmann, εκπρόσωπος της Germanwings, δήλωσε: «Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την εταιρεία μας: Με καινούριο προϊόν, πολλά νέα δρομολόγια και μεγαλύτερο στόλο, προχωρούμε στη δεύτερη φάση της επιτυχημένης πορείας της Germanwings. Υποσχόμαστε στους πελάτες μας ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη σχέση προϊόντος – τιμής στην Ευρώπη και με τη δημιουργικότητά μας θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να βάζουμε το στίγμα μας σε ολόκληρο τον κλάδο».

Τους τελευταίους μήνες η Germanwings με απόλυτη συνέπεια και ταχύτατες διαδικασίες, η Germanwings εφάρμοσε τις καινοτομίες που ανακοινώθηκαν και παρουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο αναφορικά με το προϊόν και τις υπηρεσίες της. Σε διάστημα μόλις έξι μηνών ανακαινίστηκε το σύνολο των 38 αεροσκαφών του στόλου σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό. Βάσει προγράμματος, έως τα τέλη του 2014 η νέα Germanwings θα διαθέτει έναν στόλο 87 αεροσκαφών, εκ των οποίων τα 64 θα είναι Airbus A319 και Α320, ενώ θα προστεθούν και άλλα 23 jets CRJ-900 της Eurowings, τα οποία μελλοντικά θα δρομολογηθούν αποκλειστικά από την Germanwings.