krouaziera161Στην προκήρυξη του έργου κατασκευής νέου λιμανιού για την κρουαζιέρα στην Αττική, μέσω ΣΔΙΤ, θα προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Economist.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μηταράκης δεν αναφέρθηκε στην τοποθεσία που έχει επιλεγεί για το νέο λιμάνι, ωστόσο, η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί εδώ και τρεις μήνες έχει προκρίνει ως μία από τις ποιο ενδεδειγμένες λύσεις την περιοχή μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης – Φιλίας και του Δέλτα Φαλήρου παρά τις έντονες αντιρρήσεις που εγείρονται από τον ΟΛΠ, τοπικούς φορείς και το δήμο Πειραιά.

Το νέο λιμάνι προωθείταί ύστερα από εισηγήσεις της ναυτιλιακής κοινότητας του Πειραιά και εταιρειών κρουαζιέρας ότι το υπάρχον λιμάνι έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες του, ενώ η ίδια η πόλη δεν μπορεί να σηκώσει στις οδικές της υποδομές τόσες μετακινήσεις οχημάτων σε καθημερινή βάση. Εκτιμάται ότι το κόστος της επένδυσης θα είναι πολύ μεγάλο και θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, αλλά στην κυβέρνηση υπάρχει η πεποίθηση ότι θα εκδηλωθεί ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σχετικά με τις προθέσεις για το νέο λιμάνι ενημέρωσαν τη Δευτέρα τον αντιπρόεδρο του ομίλου της Carnival οι κ. Μουσουρούλης και Μηταράκης που συναντήθηκαν μαζί του στο υπουργείο Τουρισμού παρουσία της κ. Κεφαλογιάννη.

imerisia