Η SunExpress , κοινοπραξία της Turkish Airlines και της Lufthansa, η οποία σταμάτησε όλες τις εγχώριες και διεθνείς πτήσεις, ως μέρος των ταξιδιωτικών περιορισμών για την καταπολέμηση της επιδημίας Covid-19, θα ξεκινήσει να φορτώνει 18 αεροσκάφη στον στόλο της.

Η SunExpress ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με ένα νέο μοντέλο μεταφοράς φορτίου, χρησιμοποιώντας την καμπίνα επιβατών για να μεγιστοποιήσει τη χωρητικότητα του φορτίου. Η εταιρεία αναμένει να έχει μέγιστο φορτίο μέχρι 21.700 κιλά, φορτώνοντας καθίσματα επιβατών και καθώς και τμήματα φορτίου κάτω από τα αεροσκάφη.

“Για πρώτη φορά στην ιστορία μας πρόκειται να πραγματοποιήσουμε πτήσεις μόνο με φορτίο. Έχουμε φτιάξει συνολικά 18 αεροσκάφη κατάλληλα για φορτίο, μετατρέποντας τις καμπίνες των επιβατών σε ειδικό χώρο, χωρίς να αφαιρούμε καθίσματα. Ολοκληρώσαμε τις απαραίτητες εργασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα πραγματοποιήσουμε τις πτήσεις φορτίου αρχικά από τη Σμύρνη και την Αττάλεια. Στα επόμενα στάδια, σχεδιάζουμε να πραγματοποιούμε πτήσεις από άλλους προορισμούς ανάλογα με την εισερχόμενη ζήτηση”, δήλωσε ο hmet Çalışkan, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της SunExpress.