Ως γνωστόν, τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι των κοριτσιών και το νέο μουσείο “Diva” βρίσκεται στην κέντρο της ιστορικής πόλης του Βελγίου σε ένα ιστορικό κτήριο για να διηγηθεί κι εκείνο με το δικό του τρόπο τον τρόπο που άνθισε η φλαμανδική τέχνη μέσω της αργυροχρυσοχοΐας και των κοσμημάτων.

Το μουσείο διαθέτει έξι θεματικά δωμάτια, ενώ ο Jerome (ο μπάτλερ του μουσείου) ξεναγεί όλους τους επισκέπτες βάζοντας τους στο θέμα της κάθε έκθεσης.

Χάρη στα πολυμέσα, τις διαδραστικές οθόνες και τα ηχητικά τοπία, κάθε δωμάτιο φέρει τη δική του προσωπικότητα διδάσκοντας στους επισκέπτες την ιστορία των διαμαντιών και τον τρόπο δημιουργίας κοσμημάτων.

Στο μουσείο εκτίθενται γύρω στα 600 αντικείμενα μεταξύ των οποίων υπάρχει ένα ζευγάρι από μπότες με επίστρωση διαμαντιών.

Επιπλέον, το μουσείο φιλοξενεί ένα πρόγραμμα ειδικών εκθέσεων και ερευνών , έχει βιβλιοθήκη, εργαστήριο, δύο καταστήματα και δύο χώρους πολλαπλών χρήσεων.

Σε ένα από τα δωμάτια παρουσιάζονται κανόνες εθιμοτυπίας μεταξύ των ευγενών οικογενειών της Αμβέρσας, ενώ σε ένα άλλο δωμάτιο τίθεται το ζήτημα της ηθικής και της αυθεντικότητας όσο αφορά τον άργυρο και τα διαμάντια.

Το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός από τις Τετάρτες.