Το InterContinental Hotels & Resorts άνοιξε επίσημα τις πόρτες του InterContinental Rome Ambasciatori Palace , μια εκλεπτυσμένη όαση διακριτικής πολυτέλειας στην καρδιά της Ρώμης.

Φωλιασμένο σε έναν από τους πιο εμβληματικούς δρόμους της Ρώμης, όπου ξεκίνησε η La Dolce Vita, τη Via Veneto, το ξενοδοχείο ενσαρκώνει τη γοητεία και το στυλ που είναι συνώνυμο της πόλης και είναι γεμάτο ιστορία.

O Tom Rowntree, Αντιπρόεδρος Global Luxury and Lifestyle brands στην IHG, είπε:

«Ανοίγουμε τις πόρτες του InterContinental Rome Ambasciatori Palace. Αυτό το ξενοδοχείο είναι ένα πραγματικό στολίδι στο χαρτοφυλάκιό μας με πολυτελή καταλύματα και ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια αξέχαστη εμπειρία για να ανακαλύψουν την ψυχή της Ρώμης. Καθώς οι προσδοκίες του σύγχρονου ταξιδιώτη πολυτελείας συνεχίζουν να εξελίσσονται, αναγνωρίσαμε την ευκαιρία και να διατηρήσουμε τις ξεχωριστές ιδιότητες αυτού του κτιρίου του Παλατιού, ενώ επαναλαμβάνουμε τους εσωτερικούς χώρους για να το ανυψώσουμε σε νέα ύψη».

Το InterContinental Rome Ambasciatori Palace φέρει την υπογραφή του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Carlo Busiri Vici, που στεγάζεται σε ένα κτήριο ορόσημο που αρχικά κατασκευάστηκε το 1900 για να φιλοξενεί πρέσβεις που έμεναν στη Ρώμη, πριν λειτουργήσει ως Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Πρεσβείας το 1946. Το design του ξενοδοχείου δανείζεται κλασικά στοιχεία Rearchnaissitance , αετώματα και κολώνες, για τη δημιουργία συμμετρικών κομψών σχημάτων και οι εσωτερικοί χώροι αντικατοπτρίζουν τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Προσφέρουν στο ξενοδοχείο αυτή την κομψότητα “fin de siècle” δημιουργώντας έναν χώρο θεατρικό αλλά τέλεια αποτυπωμένο από την έννοια της διακριτικής πολυτέλειας.

Το InterContinental Rome Ambasciatori Palace θα προσφέρει 160 δωμάτια και πολυτελείς σουίτες σε στυλ που συνδυάζει νεοκλασικές λεπτομέρειες με κομψό, σύγχρονο ντιζάιν. Με οικιστική φύση, το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από μερικά από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της Ρώμης, όπως η Φοντάνα ντι Τρέβι, τα Ισπανικά Σκαλιά και το Πάνθεον. Η κεντρική τοποθεσία του ξενοδοχείου το καθιστά ιδανική βάση για όλους τους ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία. , τον πολιτισμό και την τέχνη που έχει να προσφέρει η Ρώμη.

Ο Luca de Stefano, Γενικός Διευθυντής του InterContinental Rome Ambasciatori Palace, σχολίασε:

«Το πάθος μας για την πολυτελή φιλοξενία και την προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αδιάφορο και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες στο εκπληκτικό ξενοδοχείο μας και να γνωρίσουμε το θαύμα της Ρώμης. Πλούσιοι σε ιστορία και σε απαράμιλλη τοποθεσία, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη διαχρονική κομψότητα του ιταλικού ντιζάιν, να απολαύσουν τις γεύσεις της εκλεπτυσμένης ιταλικής κουζίνας και να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις.»

Οι επισκέπτες θα αγκαλιαστούν από πινελιές διακριτικής πολυτέλειας και κομψής ατμόσφαιρας σε καθένα από τα 160 δωμάτια του ξενοδοχείου. Εμπνευσμένοι από εκλεπτυσμένα ιταλικά διαμερίσματα, οι χώροι διαθέτουν μια γαλήνια παλέτα χρωμάτων, αποφεύγουν κάθε αίσθηση τυποποίησης και στοχεύουν να υπογραμμίσουν τις ιταλικές παραδόσεις και τη δεξιοτεχνία.

Οι ειδικές λεπτομέρειες και ο σχεδιασμός υπογραμμίζουν την επιρροή της αρχαίας πόλης, από ορειχάλκινες λαβές που επανασχεδιάστηκαν για να μοιάζουν με ρωμαϊκές αυλακωτές στήλες μέχρι δερμάτινα κεφαλάρια και φωτιστικά τοίχου με αυλακωτούς τοίχους, τα οποία είναι όλα κατασκευασμένα κατά παραγγελία από Ιταλούς τεχνίτες.

Κάθε πτυχή του σχεδιασμού του InterContinental Rome Ambasciatori Palace εξασφαλίζει μια ζεστή συναρπαστική γιορτή αντιθέσεων και απολαύσεων με βάση την κληρονομιά της Ρώμης, την ιταλική νεωτερικότητα και την κληρονομιά της Via Veneto.