Η Rosewood Hotels and Resorts πρόκειται να ανοίξει το πρώτο της ακίνητο στη Γερμανία τον επόμενο μήνα, με ένα ξενοδοχείο στη βαυαρική πρωτεύουσα. Το Rosewood Munich θα ανοίξει τις πόρτες του στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Kardinal-Faulhaber-Strasse στο κέντρο του Μονάχου και στεγάζεται σε δύο κτήρια-ορόσημα που παλαιότερα χρησίμευαν ως έδρα της Κρατικής Τράπεζας της Βαυαρίας και της αριστοκρατικής κατοικίας Palais Neuhaus-Preysing.

Ο σχεδιασμός ηγήθηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Hilmer Sattler με έδρα το Μόναχο και το στούντιο εσωτερικού σχεδιασμού του Λονδίνου, Tara Bernerd & Partners.

Η είσοδος διαθέτει θολωτές οροφές και τοιχογραφίες, που σώζονται από το αρχικό κτίριο της τράπεζας, ενώ έχει επίσης ανακαινιστεί μια κεντρική αυλή.

Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 73 δωμάτια, 59 σουίτες και πέντε «σπίτια» μαζί με lounge στο λόμπι, μπρασερί και μπαρ, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο Asaya Spa 1.300 τμ σε δύο ορόφους.

Το ξενοδοχείο θα προσφέρει επίσης έξι χώρους εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων δύο αίθουσες χορού (123 τ.μ. και 234 τ.μ.) με υπαίθριο χώρο.

Η Rosewood, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, λειτουργεί επί του παρόντος ένα χαρτοφυλάκιο 31 ξενοδοχείων, θέρετρων και κατοικιών σε 18 χώρες, με πρόσφατα εγκαίνια όπως το Rosewood Vienna και το Rosewood Sao Paulo.

Το Rosewood Munich θα σηματοδοτήσει την έβδομη ιδιοκτησία του ομίλου στην Ευρώπη και την 32η στη συλλογή παγκοσμίως.