Μια νέα πιστοποίηση επικεντρωμένη στην έρευνα δεδομένων για επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας παρέχει η  Ένωση Ταξιδιωτικών Επιχειρήσεων Ειρηνικού (PATA)  σε συνεργασία με την STR το Νοέμβριο του 2018 στο PATA Engagement Hub στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Το σεμινάριο για την πιστοποίηση CAHTA θα διαρκέσει δύο μέρες και απευθύνεται σε διαχειριστές εσόδων, γενικούς διευθυντές ξενοδοχείων, εταιρικό προσωπικό, ερευνητές, υπαλλήλους συμβουλευτικών και επενδυτικών εταιρειών, εκπαιδευτικούς  ή φοιτητές του κλάδου.

“Τα δεδομένα είναι απαραίτητα για κάθε οργανισμό για να παραμείνει ανταγωνιστικός στη σημερινή αγορά, ωστόσο δεν έχουν νόημα χωρίς ανάλογη ανάλυση και κατανόηση”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PATA, ΜάριξΧάρντι.

Ενώ,  συνέχισε λέγοντας πως, η συνεργασία με την STR για την παροχή πρακτικής κατάρτισης στην εξαγωγή δεδομένων ποιότητας και ανάλυσης, ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της ΡΑΤΑ για την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου, την ενίσχυση του τουριστικού εργατικού δυναμικού και τη διευκόλυνση ποιοτικών εκπαιδευτικών ευκαιριών.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο πρόκειται να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες για την εξαγωγή και την ανάλυση δεδομένων, προκειμένου να εντοπίσουν τις ιστορικές τάσεις και να κατανοήσουν τα καταναλωτικά πρότυπα μέσω θεμελιωδών μετρήσεων και μεθοδολογιών που χρησιμοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν επίσης πώς να ερμηνεύουν και να παρουσιάζουν αναλυτικά τα  αποτελέσματα μέσω διαφόρων μεθόδων απεικόνισης δεδομένων.