Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb ενημερώνει τα προϊόντα και τις πολιτικές της για τους επισκέπτες λόγω των προκλήσεων που προκαλεί η παραλλαγή Omicron.

Με άμεση ισχύ, η Airbnb διαθέτει 20 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή κουπονιών για μελλοντικές διαμονές σε επισκέπτες που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους λόγω κυβερνητικών εντολών. Όπως το κλείσιμο των συνόρων ή οι υποχρεωτικές απαιτήσεις εκτεταμένης καραντίνας.

Σε περιπτώσεις όπου η πολιτική ακύρωσης του οικοδεσπότη δεν παρέχει πλήρη επιστροφή χρημάτων, η πλατφόρμα θα δώσει στον επισκέπτη ένα ταξιδιωτικό κουπόνι αξίας 50% του μη επιστρεφόμενου τμήματος της κράτησης.

Η Airbnb λέει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ενεργών καταχωρίσεων της επιστρέφουν πλέον πλήρως τα χρήματα για κρατήσεις που ακυρώθηκαν έως και πέντε ημέρες πριν από το check-in («μέτρια» πολιτική) ή 24 ώρες πριν από το check-in («ευέλικτη» πολιτική).

Από πότε ισχύει νέο πρόγραμμα κουπονιών

Το νέο πρόγραμμα κουπονιών ισχύει αναδρομικά για κρατήσεις που έχουν ημερομηνία check-in την ή μετά την 1η Δεκεμβρίου 2021 και θα λήξει όταν κατανεμηθούν όλα τα χρήματα ή στις 30 Απριλίου -ανάλογα τι θα συμβεί πρώτο.

Οι παραλήπτες του κουπονιού πρέπει να χρησιμοποιήσουν την πίστωση για διαμονή με άφιξη στις ή πριν από τις 30 Δεκεμβρίου 2023.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι κρατήσεις για Airbnb Luxe, Airbnb for Work, Εμπειρίες και κρατήσεις από επισκέπτες των οποίων η χώρα διαμονής είναι η ηπειρωτική Κίνα.
Σύμφωνα με την πλατφόρμα, αυτές οι τέσσερις κατηγορίες καλύπτονται από διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι καθίστανται σαφείς στον επισκέπτη πριν επιβεβαιώσει την κράτηση.

Νέο πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης επισκεπτών

Μαζί με αυτή τη νέα προσφορά μερικής πίστωσης για μελλοντικές διαμονές, η Airbnb ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει ένα προϊόν ταξιδιωτικής ασφάλισης επισκεπτών που θα κυκλοφορήσει αυτή την άνοιξη.