Την έναρξη μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας για την υποστήριξη της πλήρους ισότητας στον ταξιδιωτικό κλάδο ανακοίνωσε η IGLTA, κορυφαία ταξιδιωτική ένωση LGBTQ+ στον κόσμο.

Μετά από μια ομαλή κυκλοφορία στο δίκτυο της IGLTA, η IGLTA Accredited άνοιξε εφαρμογές σε ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλο τον κόσμο, με την προσδοκία να χτιστεί γρήγορα η δυναμική καθώς οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί παγκοσμίως επιδιώκουν να υπερασπιστούν την LGBTQ+ ενσωμάτωση.

Η IGLTA Accredited θέτει το πρότυπο ως μια ανεξάρτητη διαδικασία διασφάλισης ποιότητας, παρέχοντας απτές αποδείξεις ότι τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία καλωσορίζουν πραγματικά τους LGBTQ+ επισκέπτες μέσω των πράξεών τους και όχι μόνο με κενά λόγια.

Για να λάβουν τη διαπίστευση, τα ξενοδοχεία πρέπει να τεκμηριώσουν με επιτυχία την εκπλήρωση οκτώ κριτηρίων, δείχνοντας την αφοσίωσή τους στη δημιουργία ενός ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για το προσωπικό τους και τους ταξιδιώτες LGBTQ+.

Τα οκτώ κριτήρια του IGLTA Accredited βασίζονται στους πυλώνες της διαφορετικότητας, της ισότητας, της συμμετοχής, της πολιτικής, της κοινότητας, της υπεράσπισης, της διαφάνειας και της ευαισθησίας.

Περιλαμβάνουν την εφαρμογή πολιτικών που δεν εισάγουν διακρίσεις που προστατεύουν τόσο τους ταξιδιώτες LGBTQ+ όσο και το προσωπικό του ξενοδοχείου, την ολοκληρωμένη εκπαίδευση ευαισθησίας, μια αποδεδειγμένη δέσμευση για πρακτικές μάρκετινγκ χωρίς αποκλεισμούς και απτές αποδείξεις πραγματικής υποστήριξης για την κοινότητα LGBTQ+.

«Πιστεύουμε ότι η συμμαχία πρέπει να είναι όλο το χρόνο, όχι μόνο για υπερηφάνεια», δήλωσε ο Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος της IGLTA John Tanzella.

«Οι ταξιδιώτες LGBTQ+ αναζητούν πραγματική υπευθυνότητα στις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες και οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι θέλουν να γνωρίζουν ότι κατευθύνουν τους πελάτες LGBTQ+ σε ξενοδοχεία/ καταλύματα που τους καλωσορίζουν πραγματικά. Προσκαλούμε ιδιοκτησίες σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της ακεραιότητας στον ταξιδιωτικό κλάδο και στην εξύψωση του επιπέδου ταξιδιού για όλους. Η IGLTA Accredited προσπαθεί να προσφέρει ηρεμία σε όλους τους ταξιδιώτες LGBTQ+, όπου κι αν τους οδηγήσουν οι περιπέτειές τους.»

Το W Costa Navarino ήταν το πρώτο ξενοδοχείο παγκοσμίως που έγινε διαπιστευμένο IGLTA. Το θέρετρο άνοιξε πέρυσι στην Costa Navarino, έναν βιώσιμο προορισμό στην ελληνική περιοχή της Μεσσηνίας. Έχουν εφαρμόσει διάφορες πρακτικές για να εξασφαλίσουν μια φιλόξενη εμπειρία, όπως σεμινάρια συμμετοχής σε παιχνίδια ρόλων για συνεργάτες, ίδρυση πρεσβευτή συνεργατών LGBTQ+ και δημιουργία ανέσεων δωματίου με ουδέτερο φύλο, θεραπείες σπα και τουαλέτες.