Το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων (ACI) έχει ξεκινήσει την ανανέωση του προγράμματος Smart Security, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση του ελέγχου των επιβατών και των αποσκευών σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου.
Η ζήτηση για αεροπορικές υπηρεσίες προβλέπεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2034, σύμφωνα με το ACI. Υπό το πρίσμα αυτών των προβλέψεων, τα αεροδρόμια αναλαμβάνουν δράση ώστε να βελτιώσουν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και τη διευκόλυνση στα ταξίδια των επιβατών.
Το ανανεωμένο πρόγραμμα Smart Security, καθοδηγούμενο από το ACI, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας.
Συνδυάζει την καινοτομία και τη συνεργασία μεταξύ παγκόσμιων αερολιμένων, ρυθμιστικών αρχών και αεροπορικών εταιρειών.

 

To νέο πρόγραμμα Vision 2040

Το πρόγραμμα Vision 2040 θα καθορίσει το μέλλον του ελέγχου των επιβατών και των αποσκευών και το Smart Security θα αποτελεί βασικό του πυλώνα. Θα εισάγει βελτιώσεις και λύσεις που μπορούν να εφαρμοσθούν άμεσα στα αεροδρόμια όλου του κόσμου.
“Το Vision 2040 θα μεταμορφώσει το παραδοσιακούς τρόπους ελέγχου στα αεροδρόμια”, δήλωσε η γενική διευθύντρια της ACI, Angela Gittens.
“Καθώς εργαζόμαστε για την επίτευξη αυτού του οράματος, η συνεχής ασφάλεια των πτήσεων είναι η πρωταρχική μας ανησυχία. Θα υιοθετήσουμε μια προσέγγιση με βάση την παγκόσμια συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών “.
Ενώ το πρόγραμμα Smart Security θέτει ένα όραμα μακροπρόθεσμα, πολλές ιδέες και λύσεις του είναι διαθέσιμες σήμερα και αρκετά αεροδρόμια τις ενσωματώνουν στις καθημερινές τους λειτουργίες.