Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Digital Futures, που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας μεταξύ των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.

Το Digital Futures αναπτύχθηκε σε συνεργασία με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, χρηματοδότησης και επιχειρήσεων στον κόσμο και επικεντρώνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), οι οποίες αποτελούν το 80% όλων των τουριστικών εταιρειών.

Τι παρέχει το πρόγραμμα Digital Futures

Ο UNWTO στοχεύει να προσεγγίσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο τουριστικές ΜΜΕ κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Θα τους παρέχει τις θεμελιώδεις δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται για να αξιοποιήσουν τη δύναμη των νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών.

Το Digital Futures θα τους βοηθήσει να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας και να οδηγήσουν τον κλάδο στο μέλλον, τροφοδοτούμενοι από την καινοτομία και τη νέα τεχνολογία.

Zurab Pololikashvili: «Ραχοκοκαλιά του τουρισμού οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά του τουρισμού, επισημαίνει ο Zurab Pololikashvili Γενικός Γραμματέας του UNWTO.

Το Πρόγραμμα Digital Futures θα τους βοηθήσει να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας και να οδηγήσουν τον κλάδο προς τα εμπρός, τροφοδοτούμενοι από την καινοτομία και τη νέα τεχνολογία».

Οι πέντε βασικές ψηφιακές διαστάσεις

Προκειμένου να παρέχει στις ΜΜΕ εξατομικευμένη καθοδήγηση και εργαλεία, το Πρόγραμμα βασίζεται σε ένα Διαγνωστικό Εργαλείο Ψηφιακής Ετοιμότητας. Συγκρίνει τις ΜΜΕ σε πέντε βασικές ψηφιακές διαστάσεις:

  • Συνδεσιμότητα.
  • Επιχειρηματική Ανάπτυξη.
  • Ηλεκτρονικό Εμπόριο.
  • Μεγάλα Δεδομένα και Αναλύσεις.
  • Πληρωμές και Ασφάλεια.

Την εκδήλωση έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, παρακολούθησαν περίπου 200 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των Πρεσβευτών στην Ισπανία των κρατών μελών του UNWTO, των φορέων επενδύσεων και προώθησης, καθώς και εκπρόσωποι ΜΜΕ.