Προς νέο ρεκόρ φαίνεται ότι οδεύει η Ρόδος σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση, καθώς όπως έδειξαν τα απολογιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece, το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου «Διαγόρας» πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση περίπου 12% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι, αφού τότε είχαν διακινηθεί 903.225 τουρίστες.

Όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος μήνας επίσης κατέγραψε αύξηση και μάλιστα σε ποσοστό 23,5%, ένα ανέλπιστο νούμερο που εκτίναξε τις αφίξεις με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως ίσως ο καλύτερος Μάιος όλων των ετών.

Τον περασμένο μήνα ήρθαν στη Ρόδο, περίπου 58.000 περισσότεροι τουρίστες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, διαμορφώνοντας μία αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε ποσοστό, 23,5%.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, τον Μάιο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί, συνολικά 303.465 άτομα έναντι 245.549 τον Μάιο του 2017, ενώ σε ό,τι αφορά τη συνολική διακίνηση τουριστών (αφίξεις και αναχωρήσεις) και εκεί σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 23,9% καθώς ο συνολικός αριθμός των διακινούμενων έφτασε τους 563.766, έναντι 455.026 πέρσι.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι την πρώτη θέση πήραν τον μήνα που πέρασε οι Γερμανοί και ακολουθούν οι Άγγλοι, και οι Σουηδοί, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Γάλλοι και οι Φινλανδοί, αν και οι τελευταίοι σχεδόν ισοβαθμούν με τους Ισραηλινούς.

Οι Ρώσοι, σύμφωνα με τα στοιχεία, καταλαμβάνουν τη δέκατη θέση με μόλις 11.990 άτομα ενώ η κίνηση από την Ουκρανία ήταν μηδενική τον Μάιο.

Από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτει επίσης ότι η αύξηση των Γερμανών φέτος σε σύγκριση με τον Μάιο του 2017 είναι όντως θεαματική, ενώ στα αξιοσημείωτα θα πρέπει να συμπεριληφθεί η αύξηση των ποσοστών τόσο των Ισραηλινών και των Σκανδιναβών όσο και των Πολωνών.

Τα νούμερα ειδικά για τους Γερμανούς είναι όντως άνευ προηγουμένου, καθώς ήρθαν τον Μάιο 19.000 τουρίστες περισσότεροι φέτος, ενώ και οι Άγγλοι που ήταν περίπου 5.000 περισσότεροι από πέρσι, συνέβαλαν στο να διαμορφωθεί αυτή η καλή εικόνα.

Το μεγαλύτερο όμως ποσοστό αύξησης αποδίδεται στους Ισραηλινούς, οι οποίοι σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 75% ενώ και οι επιδόσεις των Σκανδιναβών ήταν αρκετά ικανοποιητικές. Σημειώνεται ότι η μεγάλη αυτή αύξηση οφείλεται στο ότι όλες οι χώρες κατέγραψαν αύξηση στα ποσοστά τους, άλλες μικρότερα και άλλες μεγαλύτερα.

 

πηγή: www.rodiaki.gr