Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τρία χρόνια μετά την πανδημία, η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία όχι μόνο έχει ανακάμψει πλήρως από τη βαθύτερη κρίση στην ιστορία της, αλλά βρίσκεται καθ’ οδόν για νέο ρεκόρ σε έσοδα, πτήσεις και αριθμό επιβατών.

Σύμφωνα με στοιχεία της AltIndex.com, πρόκειται να φτάσει φέτος σχεδόν τα 5 δις προγραμματισμένες πτήσεις και έσοδα σχεδόν 1 τρις δολαρίων, τα υψηλότερα νούμερα που έχει δει ποτέ η αγορά αυτή.

400 εκατ. περισσότεροι επιβάτες και 158 δις δολάρια υψηλότερα έσοδα σε σχέση με το 2019

Η αεροπορική βιομηχανία έχει διανύσει πολύ δρόμο από εκεί που βρισκόταν πριν από τρία χρόνια. Παρόλο που η καταστροφική πτώση 60% του παγκόσμιου αριθμού των επιβατών και μείωση 70% των εσόδων κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας γονάτισε τον κλάδο, η παγκόσμια ζήτηση για πτήσεις είναι πλέον ισχυρότερη από ποτέ.

Τα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) δείχνουν ότι η συνολική κίνηση έφτασε και ξεπέρασε τους αριθμούς του 2019 τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και έκτοτε συνεχίζει να αυξάνεται.

Με την παγκόσμια ζήτηση για πτήσεις να αυξάνεται, ο συνολικός αριθμός των επιβατών αεροπορικών μεταφορών αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα 5 δις μέχρι το τέλος του 2024, δηλαδή 400 εκατομμύρια περισσότερους από ό,τι πριν από την πανδημία, ενώ 158 δις δολάρια υψηλότερα θα είναι τα έσοδα σε σχέση με το 2019.