ellinika-proiontaΑκόμα μία χρονιά ρεκόρ θα είναι το 2014 για τα τουριστικά έσοδα της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη στο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι 18,5 εκατ. τουρίστες θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα, έναντι 17,9 εκατ. το 2013 που δημιούργησαν τουριστικά έσοδα 13 δισ. ευρώ. «Σχεδόν όλες οι παραδοσιακές και νέες αγορές δείχνουν θετικά, ενθαρρυντικά σημάδια» δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, τα στοιχεία από τις προκρατήσεις δείχνουν πως η Ελλάδα μπορεί να περιμένει φέτος περισσότερους τουρίστες από τη Γερμανία και τη Γαλλία και 10% αύξηση των επισκεπτών από τη Βρετανία. 

Εάν η χώρα ξεπεράσει τον στόχο των 24 εκατ. τουριστών μέχρι το 2021, τότε το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 9% ενώ προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, περίπου 1 εκατ. άνθρωποι θα εργάζονται στον ελληνικό κλάδο τουρισμού από το 2021. Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι για τον τουρισμό πάντως βασίζονται στην προϋπόθεση της πολιτικής και μακροοικονομικής βελτίωσης της χώρας.