Η Oracle Team USA παρουσίασε το νέο σκάφος της που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Airbus, που θα αγωνιστεί στο America Cup, τον Ιούνιο του 2017. Το αμερικανικό καταμαράν AC Class ενσωματώνει πολλές καινοτομίες ως αποτέλεσμα μιας εταιρικής σχέσης δύο ετών μεταξύ της Oracle Team USA και του επίσημου εταίρου της για καινοτομία, Airbus.

«Το νέο σκάφος AC Class δείχνει πραγματικά τι μπορούν να καταφέρουν μαζί ένας πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας και ένας κορυφαίος κατασκευαστής αεροσκαφών. Μοιραζόμαστε την επιστήμη της αεροδυναμικής και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι και για τις δύο ομάδες, με το πρωτοπόρο πνεύμα τους και τη δέσμευση τους για υπεροχή να φέρνουν στη ζωή το AC Class», λέει ο Charles Champion, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Μηχανικών της Airbus. «Με την Oracle Team USA θέσαμε ως στόχο να υποστηρίξουμε την ομάδα για να σχεδιάσει ένα σκάφος που θα κερδίσει το Κύπελλο του America Cup για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ανυπομονούμε να δούμε αυτό το σκάφος να πετά πάνω από το νερό, τον ερχόμενο Ιούνιο!»

Πτήση και ιστιοπλοΐα έχουν πολλές ομοιότητες σε τομείς όπως η αεροδυναμική, σύνθετα υλικά και κατασκευαστική, υδραυλικά συστήματα και συστήματα ελέγχου, μετρήσεων και ανάλυση δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, το νέο σκάφος AC Class διαθέτει ελαφρύτερα και πιο δυνατά συστατικά.

Ένα νέο περιβάλλον εργασίας και το «υψηλού επιπέδου» σύστημα ελέγχου απαιτείται για τον έλεγχο της σταθερότητας του σκάφους και από την αρχή του 2017, η Airbus έχει προσφέρει τεχνογνωσία στο σχεδιασμό ενός «συστήματος ελέγχου». Οι βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα ήταν απαραίτητες για να ενισχυθεί η ικανότητα της ομάδας να πετά στο 100% σε όλο τον αγώνα, μία βασική προϋπόθεση για να είναι κυρίαρχη στο επόμενο America Cup.

Πηγή : www.airnews.gr