Σύνταξη tourismtoday.gr

Η Airbnb έχει ετοιμάσει ένα νέο σύστημα επαλήθευσης στις καταχωρίσεις της, το οποίο θα υποδηλώνεται με ένα εικονίδιο στους χάρτες της.

Όπως ανακοίνωσε ο Brian Chesky, διευθύνων σύμβουλος της, το σύστημα για επαληθευμένες καταχωρίσεις θα ξεκινήσει πρώτα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ενώ 30 ακόμη χώρες θα προστεθούν σύντομα.

Σύμφωνα με την εταιρεία βραχυχρόνιας ενοικίασης το νέο σύστημα συμπληρώνει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για «την αποτροπή της απάτης, την εξάλειψη κακών παραγόντων και την αύξηση της εμπιστοσύνης στην κοινότητα μας».

Η Airbnb είπε ότι απέκλεισε 157.000 ψεύτικες καταχωρίσεις εγγραφής στην πλατφόρμα φέτος και αφαίρεσε επιπλέον 59.000 σε έναν ιστότοπο με περισσότερες από 7 εκατομμύρια καταχωρίσεις.

«Οι επαληθευμένες καταχωρίσεις είναι κάτι που ζητούν οι χρήστες εδώ και αρκετό καιρό και θα πρέπει να βελτιώσουν την εμπιστοσύνη των χρηστών στην Airbnb, είπε ο Jamie Lane, επικεφαλής οικονομολόγος στην AirDNA.

Η εφαρμογή αυτής της λειτουργίας φέρνει την εμπειρία της Airbnb πιο κοντά στις προσδοκίες που μπορεί να έχει κάποιος όταν κάνει check in σε ξενοδοχείο».

Τέλη καθαρισμού Airbnb

Οι επαληθευμένες καταχωρίσεις ήταν μόνο μία από τις ενημερώσεις που τόνισε ο Brian Chesky. Αναφέρθηκε επίσης στα νέα φίλτρα αναζήτησης για:

  • Κρεβάτια king-size.
  • Σπίτια φιλικά προς τα κατοικίδια.
  • Ταχύτεροι χρόνοι απόκρισης στις κλήσεις εξυπηρέτησης πελατών.
  • Χαμηλότερα τέλη και τιμές καθαρισμού.

Έρευνα από το AirDNA δείχνει ότι τα τέλη καθαρισμού είναι κυρίως θέμα της Βόρειας Αμερικής.
Μόνο το 15% των ακινήτων στις ΗΠΑ δεν χρεώνουν τέλος καθαρισμού και το 18% στον Καναδά. Αντίθετα, λίγο περισσότερα από τα μισά ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν χρεώνουν τέλη.
Στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης, περισσότερα από 2 στα 5 ακίνητα δεν χρεώνουν χρέωση.