Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Βρετανία θα μπορούν να αναφέρουν και να αναζητούν ψεύτικους ιστότοπους μετά από ενημερώσεις στη μοναδική βάση δεδομένων πληροφοριών του κλάδου με απατεώνες.

Το Travel Industry Intelligence Hub, μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων με επιβεβαιωμένους απατεώνες, έχει διαπραγματευτεί ώστε οι πράκτορες να έχουν πρόσβαση σε προμηθευτές ονομάτων τομέα μέσω ενός συστήματος αναφοράς που ονομάζεται Domain Trust.

Πλέον οι πράκτορες μπορούν να αναφέρουν δόλιες τοποθεσίες ή να αναζητήσουν αυτούς που έχουν ήδη αναφερθεί σε προμηθευτές ονομάτων τομέα, οι οποίοι χειρίζονται τη δέσμευση ονομάτων τομέα και την εκχώρηση διευθύνσεων IP σε αυτά τα ονόματα τομέα.

Οι προμηθευτές βοηθούν τα όργανα επιβολής, όπως η αστυνομία, να καταργήσουν τοποθεσίες.
Οι διευθύνσεις IP των ονομάτων τομέα μπορούν να αποκλειστούν ή οι ιστότοποι να καταργηθούν από τους προμηθευτές.

Περισσότεροι από 100.000 ιστότοποι αναφέρονται στο Domain Trust κάθε εβδομάδα από οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών αρχών και της αστυνομίας.

Στο νέο σύστημα αναφοράς κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε η εκπαίδευση για μέλη κοινοπραξιών πρακτορείων της επιχειρηματικής ενότητας του κέντρου πληροφοριών, η οποία διαθέτει επίσης μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων συμβατή με το GDPR για εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε απάτη.

Μέχρι τώρα, οι πράκτορες μπορούσαν να αναφέρουν το ζήτημα μόνο στο Action Fraud, το κέντρο αναφοράς για το οικονομικό και κυβερνοέγκλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς εγγύηση ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Οι τρέχοντες χρήστες του κόμβου πληροφοριών περιλαμβάνουν τα Abta, Aito, The Advantage Travel Partnership, The Travel Network Group, Hays Travel, Midcounties Co-operative, Protected Trust Services και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.