της Εύας Οικονομάκη

Στα σκαριά βρίσκεται ένα νέο ξενοδοχειακό project 4 αστέρων, δυναμικότητας 90 κλινών, στο Άνω Κουφονήσι. Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η οποία θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, το έργο προβλέπει την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου κλασικού τύπου με αρχική κατάταξη 4 αστέρων στην περιοχή Χαροκόπου στο Κουφονήσι. Φορέας του έργου εμφανίζεται η Omero Development IKE.

Τι περιλαμβάνει το project

Με βάση την ΜΠΕ, το ξενοδοχείο αποτελείται από:

Κτίριο Α: Χώρος reception, χώρο κοινόχρηστων υπολογιστών, χώρο μασάζ, και κοινόχρηστα w.c. στο ισόγειο. Επίσης, υπάρχει και ένα μικρό διαμέρισμα για άτομα του προσωπικού.

Κτίριο Ε: Χώρος εστιατορίου, και κουζίνας, με εξωτερικούς πέτρινους τοίχους. Στο κτίριο υπάρχει υπόγειο για βοηθητικούς χώρους και αποθήκες. Στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου υπάρχουν χώροι στεγασμένοι με πέργκολες για υπαίθριο χώρο εστίασης και υπαίθριο μπαρ. Επίσης στον χώρο βρίσκεται η κοινόχρηστη πισίνα 100μ20.

Όπως αναφέρεται, στον υπόλοιπο χώρο βρίσκονται 28 bungalows τα οποία χωρίζονται σε τρεις τύπους. Προβλέπονται, επίσης, χώροι στάθμευσης και υπαίθριοι χώροι λειτουργιών αναψυχής των πελατών, όπως παιδική χαρά και χώρος γυμναστικής.

Ο στόχος

Στόχος του έργου, όπως επισημαίνεται στη σχετική ΜΠΕ, είναι η δημιουργία αναβαθμισμένης υποδομής τουριστικών υπηρεσιών, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για άνετη και ευχάριστη διαμονή σε έναν δημοφιλή προορισμό, το Κουφονήσι. Παράλληλα, θα συμβάλει στην οργανωμένη τουριστική ανάπτυξη του νησιού μέσα από ένα κατάλυμα που έχει δημιουργηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον και με επιλογές που συνάδουν με τη δημιουργία ενός «πράσινου νησιού».

Η δαπάνη του συνολικού προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο project θα γίνει από κεφάλαια που θα εξασφαλίσει ο επενδυτής, αναφέρεται. Μάλιστα, με βάση τις εκτιμήσεις εάν το κατάλυμα λειτουργεί 7 μήνες τον χρόνο, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, με μέση πληρότητα 70% και μέση δαπάνη ανά διανυκτέρευση τα 92 ευρώ, υπολογίζεται ότι τα ετήσια έσοδα θα διαμορφώνονται σε 1,323 εκατ. ευρώ.