Όλος ο προσεκτικός σχεδιασμός και οι προσπάθειες της Χαβάης για να αποτρέψει τον COVID-19 από το κράτος δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή του Δέλτα, όπως φαίνεται, η οποία τώρα εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά στα νησιά.

Με 16.000 νέα κρούσματα να αυξάνονται αυτόν τον μήνα, η κατάσταση έχει γίνει αρκετά άσχημη ώστε οι αξιωματούχοι της Χαβάης εξετάζουν το ενδεχόμενο να θέσουν το κράτος σε πλήρη αποκλεισμό εάν οι συνθήκες συνεχίσουν να επιδεινώνονται.

Από την περασμένη εβδομάδα, ο κυβερνήτης και οι δήμαρχοι της Χαβάης συζητούσαν το ενδεχόμενο να επαναφέρουν σκληρότερους κοινωνικούς περιορισμούς εν μέσω μιας αύξησης που συνεχίζει να σπάει τα κρατικά ρεκόρ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κυβερνήτης παρακαλούσε τους πιθανούς τουρίστες να σταματήσουν να έρχονται στη Χαβάη αυτή τη στιγμή, καθώς το καλοκαιρινό κύμα επισκεπτών από την ηπειρωτική χώρα έχει προκαλέσει συνωστισμό, καθιστώντας πολύ πιο εύκολο τον ιό να εξαπλωθεί.

Οι δήμαρχοι κάθε κομητείας φαίνεται να συμφωνούν ότι κάτι πρέπει να γίνει τώρα, διαφορετικά η αύξηση θα μπορούσε να συντρίψει τους περιορισμένους πόρους υγειονομικής περίθαλψης του κράτους. Οι δήμαρχοι ζητούν αυστηρότερες εντολές και, παρόλο που όλοι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στον αποκλεισμό, ο Κυβερνήτης είπε ότι, αν συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, «τότε θα πρέπει να πάμε σε πιο ακραία μέτρα , αποκλεισμούς και ενδεχομένως κλείσιμο επιχειρήσεων ».