Ποσοστό 85% των πολιτών της Φινλανδίας υποστηρίζει την αναστολή της τουριστικής βίζας για τους Ρώσους. Εκτός από εκείνους που είπαν ότι η χώρα πρέπει να σταματήσει να εκδίδει τουριστικές βίζες για Ρώσους, ένα άλλο 80% από αυτούς είπε ότι η Φινλανδία δεν πρέπει να επιτρέπει την είσοδο σε πολίτες της Ρωσίας που έχουν ήδη θεώρηση που έχει εκδοθεί από τις φινλανδικές αρχές ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τον Taloustutkimus και ανατέθηκε από την ομάδα ακτιβιστών Mothers for Peace, εφαρμόστηκε διαδικτυακά μεταξύ 20 και 22 Σεπτεμβρίου και συμμετείχαν συνολικά 1.088 άτομα.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, ο Υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Pekka Haavisto, δήλωσε ότι η Φινλανδία δεν θέλει να γίνει χώρα διέλευσης για τους Ρώσους που επιθυμούν να φτάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει ηθική βάση για να επιτρέψουμε στον ρωσικό τουρισμό να συνεχιστεί κανονικά.

Τέλος, ενώ η Φινλανδία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για το θέμα, τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία έχουν ήδη σταματήσει την έκδοση βίζας και έχουν απαγορεύσει στους πολίτες της Ρωσίας την είσοδο στα εδάφη τους.