«Τέλος» στη διμερή συμφωνία των 4,2 δισ. δολαρίων με την Embraer έβαλε η Boeing. To deal των δύο εταιρειών προέβλεπε την εξαγορά του τμήματος εμπορικών τζετ της Embraer από τη Boeing.

Η Boeing κατηγόρησε την Embraer ότι απέτυχε να ικανοποιήσει τους όρους για το κλείσιμο της συμφωνίας, όμως η Embraer δήλωσε πως η Boeing έβαλε τέλος τη συμφωνία λόγω των ευρύτερων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και της προσγείωσης των 737 MAX.

«Η Embraer πιστεύει σθεναρά πως η Boeing έχει αδίκως τερματίσει τη συμφωνία», ανέφερε η βραζιλιάνικη εταιρεία, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η Boeing έχει εργαστεί επιμελώς πάνω από δύο χρόνια για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή της με την Embraer. Τους τελευταίους μήνες είχαμε παραγωγικές αλλά τελικά ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις. Όλοι επιδιώξαμε να επιλύσουμε αυτά ζητήματα, αλλά αυτό δεν συνέβη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Boeing, Μαρκ Άλεν. «Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου οι συνεχιζόμενες επαφές και συζητήσεις, στο πλαίσιο της από κοινού συμφωνίας, δεν πρόκειται να επιλύσουν τα πρωτοφανή ζητήματα που αντιμετωπίζουμε».

Οι δύο εταιρείες θα διατηρήσουν το πλαίσιο συνεργασίας τους, το οποίο υπεγράφη αρχικά το 2012 και επεκτάθηκε το 2016, με στόχο την υποστήριξη του στρατιωτικού αεροσκάφους C-390 Millennium.