Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Παγκόσμια Ένωση Επιχειρηματικών Ταξιδιών (GBTA) καλεί τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική να τερματίσουν τις απαιτήσεις δοκιμών COVID-19 για εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που κηρύχθηκε η πανδημία και ενώ ολόκληρα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας άνοιξαν με επιτυχία, τα επαγγελματικά ταξίδια εξακολουθούν να υστερούν πολύ στην ανάκαμψη, υπογραμμίζει η GBTA.

Οι εταιρείες διστάζουν να στείλουν τους ανθρώπους τους σε ταξίδια, λόγω της πολυπλοκότητας και της ασυνέπειας των διεθνών απαιτήσεων δοκιμών και των κανόνων εισόδου και εξόδου.

Αυτά εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικά εμπόδια στην επιστροφή των επαγγελματικών ταξιδιών χωρίς να προσθέτουν αποδεδειγμένη αξία όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια.

Τα μέτρα απλώς δεν επιτρέπουν την ευελιξία των ταξιδιών ή τις αλλαγές στο πρόγραμμα, αλλά προσθέτουν τεράστια αβεβαιότητα, βλάπτουν την παραγωγικότητα και δημιουργούν οικονομικά βάρη για τις επιχειρήσεις που πρέπει να στείλουν τους υπαλλήλους τους σε διεθνή επαγγελματικά ταξίδια».

Τα παγκόσμια εταιρικά μέλη της GBTA λένε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τα επαγγελματικά ταξίδια τους είναι οι ασυνεπείς κυβερνητικοί κανόνες που περιλαμβάνουν δυσκίνητες απαιτήσεις δοκιμών και ασαφείς πολιτικές εμβολιασμού.

Οι απαιτήσεις για τεστ COVID-19 επηρεάζουν την επιστροφή στα επαγγελματικά ταξίδια, «πνίγοντας» τη συνέχεια και την ανταγωνιστικότητα.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση της βιομηχανίας GBTA, σχεδόν το 50% θα ήθελε να καταργηθούν οι απαιτήσεις δοκιμών για τους εμβολιασμένους.

Για το σκοπό αυτό, η GBTA πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίζουν όλους τους ταξιδιώτες ως άτομα και όχι ως ομάδα όταν εξετάζουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

«Τουλάχιστον, οι δοκιμές COVID-19 για εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα πρέπει να εξαλειφθούν, επισημαίνεται.
Όσο διατηρούνται μπερδεμένα και περιττά μέτρα δοκιμών, οι προηγούμενες προβλέψεις για ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών έως το 2023 κινδυνεύουν (με την επιφύλαξη περαιτέρω άρσης των ταξιδιωτικών κανόνων) και θα ωθήσουν την επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το 2024.»