Συνέντευξη στη Ράνια Μπιτζιλέκη

Με κεντρικό σύνθημα be safe ,be free οι εικόνες της πανέμορφης Πρέβεζας ταξίδεψαν από τις στάσεις και τους σταθμούς του μετρό, του τράμ και του ηλεκτρικού, στην Αθήνα μέχρι τα πιο αξιόπιστα διεθνώς μέσα («Forbes», «Mirror», «Dailly mail», «El Mundo» κ.α) δίνοντας τη ευκαιρία σε εκατομμύρια ανθρώπων να ενημερωθούν να για την ασφάλεια που παρέχουν οι παραλίες της Πρέβεζας και να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης.

Συναντήσαμε τον κύριο Γεωργάκο στο γραφείο του , ενώ μελετούσε τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις των πολιτών τα οποία αφορούν σε θέματα καθαριότητας, φωτισμού και οτιδήποτε έχει σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, μέσα από μια σύγχρονη εφαρμογή η οποία βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών για τον σκοπό αυτό.

Ο Δήμαρχος της Πρέβεζας μας μίλησε τα τις ομορφιές της πόλης αλλά και για τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής , με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Κύριε Δήμαρχε, προλαβαίνετε να ασχοληθείτε προσωπικά με τις επισημάνσεις που κάνουν οι πολίτες μέσω της εφαρμογής novoville;

H συγκεκριμένη εφαρμογή είναι χρήσιμη για τους πολίτες αλλά και για τη Δημοτική Αρχή. Φροντίζω να αφιερώνω καθημερινά χρόνο ώστε να έχω προσωπική άποψη για τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και στη συνέχεια, αναθέτω την επίλυση τους στους αρμόδιους για κάθε τομέα συνεργάτες μου. Επίσης, ενημερώνομαι με στατιστικά στοιχεία για τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τον κόσμο. Στην Πρέβεζα για παράδειγμα, παρατηρούμε ότι οι περισσότερες επισημάνσεις αφορούν σε θέματα φωτισμού και πολύ λιγότερες στην καθαριότητα.

Παρά τις ιδιαιτερότητες του εφετινού Καλοκαιριού, ήταν αξιοσημείωτη η εξωστρέφεια του Δήμου της Πρέβεζας και η προβολή της πόλης διεθνώς. Πως προέκυψε όλο αυτό;

Φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε την δυσκολία τα εφετινής τουριστικής σεζόν προς όφελος του Δήμου μας! Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, αποτέλεσαν για εμάς μοναδική ευκαιρία ώστε να αναδείξουμε την μεγαλύτερη και ασφαλέστερη παραλία στην Ευρώπη (μήκους 25 χλμ) σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την ευκολία της οδικής πρόσβασης από την Αθήνα μέσω της Ιόνιας Οδού και από τη Μακεδονία μέσω της Εγνατίας. Αμέσως μετά την άρση του lockdown έδωσα εντολή στους συνεργάτες μου να δημιουργηθεί μια καμπάνια που θα αναδείκνυε τον συνδυασμό της ασφάλειας και της ελευθερίας που εγγυάται η Πρέβεζα. Έτσι δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι, την καμπάνια του Δήμου με το κεντρικό μήνυμα «Πρέβεζα 2020-Η ασφάλεια της ελευθερίας #Preveza2020_BeSafe_BeFree! η οποία έτρεξε σε όσα τα εθνικά ΜΜΕ ,κανάλια, έντυπα και sites. Από την αποστολή του δελτίου Τύπου της καμπάνιας στα μεγάλα ξένα ΜΜΕ, προέκυψε και η διπλή διεθνής διάκριση από το European Best Destination, δηλαδή την υπηρεσία «Βέλτιστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί» ως πρώτη ασφαλέστερη παραλία στην Ευρώπη και πέμπτος ασφαλέστερος προορισμός για την τουριστική περίοδο 2020.

Πέρα από τους προφανείς λόγους της ασφάλειας, για ποιους άλλους λόγους προτείνετε να επισκεφτεί κάποιος την Πρέβεζα;

Εκτός από την γρήγορη οδική πρόσβαση και το αεροδρόμιο που διαθέτει στο ‘Ακτιο, η Πρέβεζα ,διαθέτει την ομορφιά ενός νησιού. Το πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις βουκαμβίλιες , η βόλτα στην παραλία της με τα καταστήματα κάθε είδους , η μαρίνα της πόλης, η πλούσια ιστορία της και τα μοναδικά αξιοθέατα όπως αρχαία Νικόπολη, το Νεκρομαντείο και το μοναδικό οικοσύστημα του Αμβρακικού συνθέτουν ένα ιδανικό παζλ διακοπών. Σε κοντινή απόσταση ο μυθικός Αχέροντας, προσφέρεται για extreme sports όπως rafting ,ιππασία, πεζοπορία κ.α . Επίσης το Καλοκαίρι πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεων και έτσι είναι πρακτικά αδύνατον να βαρεθεί κανείς κάνοντας τις διακοπές του στην Πρέβεζα. Βρέχεται από δύο θάλασσες, του Αμβρακικού και του Ιονίου και οι παραλίες της εκτός από ασφαλείς είναι πανέμορφες με παροχές υψηλού επιπέδου. Οι φιλόξενοι κάτοικοι της , δεν έχουν αλλοτριωθεί από τον τουρισμό και θα κάνουν τα πάντα για να νιώσουν οι επισκέπτες «σαν στο σπίτι τους». Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει η περιοχή , όπως η διάσημη γαρίδα του Αμβρακικού (γάμπαρη) και η σαρδέλα (παπαλίνα) για τα οποία ήδη έχει κατατεθεί φάκελος ώστε να ανακηρυχτούν Π.Ο.Π προϊόντα. Η περιοχή μας παράγει επίσης επίσης αυγοτάραχο,διαθέτει ξεχωριστή ποιότητα κρασιού στην περιοχή του Ωρωπού, παράγει πολύ ποιοτικό λάδι το οποίο εξάγεται , ενώ στα ορεινά υπάρχουν μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων.

Όλα τα παραπάνω ,σε συνδυασμό με την ασυναγώνιστη σχέση ποιότητας –τιμής σε όλες τις παροχές της , καθιστούν την Πρέβεζα ιδανικό προορισμό για αξέχαστες διακοπές.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας σε πλάνο τετραετίας;

Ως νέα δημοτική αρχή, στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι ένα μακροχρόνιο στρατηγικό πλάνο που θα καταστήσει την Πρέβεζα ως επιλεκτικό προορισμό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με έμφαση στον ετήσιο πολυθεματικό βιωματικό τουρισμό, στον πολιτισμό,αλλά και στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών από τους επαγγελματίες του κλάδου. Επίσης δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην κυκλική οικονομία και στην πράσινη ανάπτυξη της πόλης, στον αγροτουρισμό και στην ανάδειξη και τη διεθνή αναγνώριση των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας. Για την επίτευξη των στόχων μας θα έχουμε ιδιαίτερα στενή συνεργασία με τον ΕΟΤ καθώς η πρόεδρος του οργανισμού μετά από πρόσφατη συνάντηση μας «υιοθέτησε» το project Πρέβεζα.