Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Αμερικανοί επενδυτές σχετικά με την τοποθέτησή τους σε τομείς του ελληνικού επιχειρείν μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Νικόλαος Μπακατσέλος, πρόεδρος Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Η Ελλάδα βρέθηκε σε μία θέση να μπορεί πλέον να διεκδικήσει τον τίτλο του ενεργειακού κόμβου κανονικότατα και να μπορέσει να εξυπηρετήσει όχι μόνο τις ανάγκες τις δικές της, αλλά να βοηθήσει και τις γειτονικές χώρες μέσα από συνεργασίες τόσο με τη Βουλγαρία, όσο και τη Βόρεια Μακεδονία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Νικόλαος Μπακατσέλος.

«Η τεχνολογία νομίζω ότι αγγίζει κάθε κομμάτι της ζωής μας, είτε αυτό έχει να κάνει με την προσωπική μας ζωή, είτε με την επαγγελματική μας κατάσταση, άρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν επενδύσεις από αμερικανικές εταιρείες είτε το θέλουμε, είτε όχι, και μεγάλα ονόματα… Πολύ σύντομα θα ακούσουμε πολύ γνωστές αμερικανικές εταιρείες οι οποίες θα επενδύσουν στην Ελλάδα. Αλλά δεν είναι μόνο η τεχνολογία, νομίζω πως υπάρχει ενδιαφέρον σε όλους τους τομείς και θα τονίσω δύο, τον τουρισμό, όπου υπάρχει πάρα πολύ έντονο ενδιαφέρον, και το real estate», προσθέτει.

«Οτιδήποτε δεν αποτελεί τροχοπέδη στις επενδύσεις νομίζω ότι βοηθάει πάρα πολύ. Εχουμε, ως Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, προσπαθήσει πάρα πολλά χρόνια να πείσουμε τις εκάστοτε κυβερνήσεις να αποσύρουν ό,τι εμπόδια υπάρχουν για τους Αμερικανούς επενδυτές. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο, δεν ήμασταν ποτέ τόσο καλά», καταλήγει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/nikolaos-mpakatselos-ston