Ανταποκρίνεται το υπουργείου Οικονομίας στο αίτημα της δημοτικής αρχής των Καλαβρύτων για τα έργα αναβάθμισης των δομών του Χιονοδρομικού Κέντρου και την ένταξη σε κρατικό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Αυτό προέκυψε σε πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα του δημάρχου Καλαβρύτων Γιώργου Λαζουρά, αντιπροσωπείας δημοτικών παραγόντων καθώς και της διεύθυνσης του Χιονοδρομικού Κέντρου, έγινε παρουσία του γγ Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το ραντεβού κλείστηκε πρόφατα στην Πάτρα όπου βρέθηκε ο γγ του ΕΣΠΑ, προκειμένου να μιλήσει στο αναπτυξιακό συνέδριο της 5-6ης Φεβρουαρίου.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μια εξαετία έχει συνταχθεί απο τη δημοτική αρχή το Master Plan για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού, σχέδιο που κοινοποιήθηκε πρόσφατα στον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αλέξανδρο Χαρίτση ο οποίος αποδέχθηκε το ραντεβού και εξουσιοδότησε τον κ. Κορκολή να είναι παρών στην συνάντηση.

Το αίτημα του δήμου περιλαμβάνει την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύζεων του σχεδίου γι ατη χρηματοδότηση των όλως αναγκαίων έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, για τα οποία έχουν συνταχθεί προμελέτες, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο ζήτησε απο την δημοτική αρχή την επικαιροποίηση των στοιχείων της μελέτης και για το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις προκειμένου το αίτημα του δήμου να τεκμηριωθεί και να τεθεί εντός συγκεκριμένου χρηματοδοτικού πλαισίου, πιθανότατα μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Η ανταπόκριση εκ μέρους της Κυβέρνησης στην πρότασή μας είναι θετική και μέσα στον επόμενο μήνα θα μπορέσουμε να δώσουμε πλήρη εικόνα σχετικά με τα σχέδιά μας”.