Πληροφορίες για τα αξιοθέατα που μπορούν να δουν, αλλά και που θα βρουν έναν τσαγκάρη για να διορθώσουν τα παπούτσια τους που χάλασαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έχουν μεταξύ άλλων ζητήσει οι επισκέπτες της Καστοριάς από τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάζονται στο τουριστικό περίπτερο.

Το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καστοριάς, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο και από την πρώτη μέρα , έγινε ο νούμερο ένα σταθμός των τουριστών που έρχονται στην περιοχή μας.

«Από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, το τουριστικό περίπτερο πηγαίνει πολύ καλά. Οι υπάλληλοι του Δήμου είναι εξυπηρετικότατοι και δίνουν πληροφορίες για την περιοχή μας στους επισκέπτες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ζήσης.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι που κυρίως το επισκέπτονται για να πάρουν πληροφορίες ή κάποια από τα φυλλάδια και τους χάρτες που διαθέτει ο Δήμος Καστοριάς.

«Αυξάνεται συνεχώς η επισκεψιμότητα. Οι περισσότεροι έρχονται στην Καστοριά Παρασκευή και Σαββατοκύριακο.

Το 60% είναι Έλληνες και το 40% ξένοι εκ των οποίων, οι πιο πολλοί που έρχονται το τελευταίο διάστημα, είναι από την Ολλανδία, το Ισραήλ, τη FYROM, την Κροατία, τη Σερβία , τη Γαλλία και την Ιταλία.

Κυρίως ζητούν τουριστικό υλικό,, ή ρωτούν σχετικά με τα αξιοθέατα που μπορούν να επισκεφθούν στην Καστοριά.

Βεβαίως οι πληροφορίες δεν αφορούν μόνο το τουριστικό κομμάτι. Οι επισκέπτες έχουν ανάγκη από οτιδήποτε. Κυρίως έχουν ανάγκη από τουαλέτες, μέχρι από τσαγκάρη και γιατρούς. Μπορεί να ρωτήσουν οτιδήποτε», επισήμανε η ξεναγός του Δήμου Καστοριάς Στέλλα Μπούρου.

Όσο για το παράπονο που έχουν εκφράσει ; Αυτό είναι η έλλειψη ενός χώρου στην πόλη για τη στάθμευση των τροχόσπιτων.

«Συνήθως Ολλανδοί, Βέλγοι , οι Γερμανοί και Ιταλοί έρχονται με τροχόσπιτα. Αλλά το θέμα λύνεται, γιατί η Καστοριά είναι μια ασφαλής πόλη, οπότε όπου και να σταθμεύσουν δεν θα έχουν πρόβλημα τη νύχτα», σημείωσε η κ. Μπούρου.

Το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Καστοριάς λειτουργεί από Τετάρτη έως και Κυριακή από τις 10πμ έως τις 6μμ.