Περισσότερα από 100 χιλ δωμάτια ξενοδοχείων διαθέτει το Ντουμπάι, γεγονός που κατατάσει το Εμιράτο ως μια από τις πιο ώριμες ξενοδοχειακές αγορές στον πλανήτη, ιδιαίτερα μάλιστα μετά και τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Westin Dubai Al Habtoor City τον περασμένο Αύγουστο με τα 1.004 δωμάτια και τις 142 σουίτες.

Με την ευκαιρία αυτή, ο CEO του Dubai Tourism κ. Helal Saeed Almarri οργάνωσε μια επίσημη εκδήλωση φέρνοντας μαζί τους βασικούς επιχειρηματικούς «παίχτες» της περιοχής.

Ο εν λόγω οργανισμός αναμένει σταθερή αύξηση των διανυκτερεύσεων ιδιαίτερα μέχρι τη διοργάνωση της World Exposition 2020, της πρώτης οργανωμένης έκθεσης στη Μέση Ανατολή, με θέμα ‘Connecting Minds, Creating the Future’.

Το Εμιράτο ελπίζει σε 35,9 εκατ. διανυκτερεύσεις το 2018, πράγμα που συνιστά ετήσια αύξηση +10,8% σε σχέση μετο 2015. Σύμφωνα με τον οργανισμό Dubai Tourism η παροχή ξενοδοχειακών δωματίων μπορεί να αγγίξει τις 134 χιλ. μέχρι το τέλος του 2016.

Τέλος, οι προετοιμασίες για την Expo 2020 σχετίζονται άμεσα με τη διαφοροποίηση της τουριστικής διαθεσιμότητας της πόλης και με τη δημιουργία πολιτιστικών ιδρυμάτων, θεματικών πάρκων και άλλων υποδομών ψυχαγωγίας.