Fully booked φαίνεται πως είναι τα ξενοδοχεία για τις γιορτές των φετινών Χριστουγέννων. Οι Αμερικανοί καταναλωτές κλείνουν τις διακοπές τους νωρίτερα από ποτέ.

«Οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για τις διακοπές νωρίτερα από ποτέ». Αυτό δήλωσε η Alisha Kapur, διευθύντρια για την εταιρεία ανάλυσης ιστοσελίδων Similarweb.

Τα ερωτήματα αναζήτησης στο Διαδίκτυο για ταξίδια τον Δεκέμβριο ήταν πέντε φορές υψηλότερα αυτόν τον Αύγουστο από τον προηγούμενο ανέφερε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ ταξιδεύουν κυρίως εγχώρια αυτά τα Χριστούγεννα.

Οι ταξιδιώτες αφήνουν φέτος τα λευκά Χριστούγεννα. Αντίθετα προτιμούν τις πεζοπορίες, την άμμο και τον ήλιο φέτος.

“Τα εθνικά πάρκα συνεχίζουν να κερδίζουν τις καρδιές των Αμερικανών ταξιδιωτών”, είπε η Kapur.

Ο ιστότοπος διακοπών Vrbc ότι στο Maui και το Kauai της Χαβάης, λιγότερο από το 20% των ενοικιαζόμενων κατοικιών του είναι διαθέσιμα για την εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Η Καλιφόρνια, η Καραϊβική και άλλες τοποθεσίες με ζεστό καιρό είναι δημοφιλείς για τα Χριστουγεννιάτικα ταξίδια φέτος.

Από τον Αύγουστο, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 165% για τις περιόδους των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έναντι των μέσων όρων 2017-2019, σύμφωνα με τη Similarweb.

Πολλοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο επιλέγουν διαμονή σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο Λονδίνο, όπως το Claridge’s, ένα λαμπερό ξενοδοχείο που χτίστηκε τον 19ο αιώνα.

Ο ιστότοπος κρατήσεων Priceline εκτιμά ότι οι μέσες ημερήσιες τιμές ξενοδοχείων έχουν αυξηθεί κατά 14% σε σύγκριση με την περίοδο των διακοπών του 2019.

Οι εξοχικές κατοικίες ανεβαίνουν ψηλότερα

Οι τιμές των εξοχικών κατοικιών αυξάνονται, σύμφωνα με την εταιρεία λογισμικού διαχείρισης ενοικίων κατοικιών Guesty.

Οι τιμές ενοικίασης σπιτιού σε ιστότοπους όπως η Airbnb, η Vrbo, η Expedia και το TripAdvisor μπορεί να είναι έως και 82% υψηλότερες από ό, τι ήταν το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία.