Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε το διάταγμα που είχε εκδώσει στην αρχή της θητείας του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες έξι χωρών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της αμερικανικής Ταξιδιωτικής Ένωσης Jonathan Grella, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “η σημερινή απόφαση πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον Λευκό Οίκο να προχωρήσει σε μια νέα φάση.

Να καταστήσει σαφές ότι η διατήρηση της ασφάλειας παραμένει προτεραιότητα, αλλά και ότι οι νόμιμοι ταξιδιώτες -για επιχειρηματικούς λόγους ή για αναψυχή- είναι ευπρόσδεκτοι και επιθυμητοί”.

Σύμφωνα με το Associated Press, η απόφαση ελήφθη με ψήφους 5 έναντι 4, με τους πέντε από τους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου να αποφαίνονται υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και να βάζουν τέλος σε μια πολύμηνη δικαστική διαμάχη γύρω από αυτό το αμφιλεγόμενο μέτρο.

Πριν από την σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αρκετά κατώτερα δικαστήρια είχαν αποφασίσει ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση ήταν αντισυνταγματική.