Στη Boot Dusseldorf τη διεθνή και μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιων σπορ/δραστηριοτήτων και τουρισμού σε όλο τον κόσμο έκθεση θαλάσσιων σπορ και τουρισμού, θα πάρει μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η Boot Dusseldorf που φέτος θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 28 Ιανουαρίου 2018, αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής.

Σε ένα εκθεσιακό χώρο 220.000 τ.μ. με 18 ξεχωριστές θεματικές ενότητες, θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 1.800 εκθέτες, έχοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα διεθνές κοινό υψηλής ποιότητας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνει μέρος για πρώτη φορά στην Boot Dusseldorf 2018, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που υλοποιεί με επιτυχία για την ανάδειξη των ειδικών εμπειριών που προσφέρουν τα νησιά και το περίπτερο της θα βρίσκεται στον καταδυτικό τομέα.

Στη σχετική πρόσκληση συμμετοχής της Περιφέρειας στους νησιωτικούς δήμους ανταποκρίθηκαν Ρόδος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάρος, Αντίπαρος, Αμοργός, Κέα, Σύρος, Τήνος.

«Μετά από δύο χρόνια επιτυχούς εφαρμογής του στρατηγικού σχεδίου που υλοποιήσαμε και εκπονούμε με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, ερχόμαστε πλέον να επικεντρωθούμε στην ανάδειξη των ειδικών εμπειριών που προσφέρουν τα νησιά μας, τόνισε η Aντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Καλούμε τους εν δυνάμει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο να επιλέξουν το Νότιο Αιγαίο για όλες εκείνες τις ξεχωριστές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς. Στα νησιά μας υπάρχουν άπειρες δυνατότητες για δραστηριότητες στη θάλασσα.

Η Boot είναι το κατάλληλο μέρος για να προβάλλουμε αυτή τη μεγάλη γκάμα των θαλασσίων σπορ και δραστηριοτήτων που μπορεί να βρει κανείς στο Νότιο Αιγαίο, όπως είναι οι καταδύσεις και να προσελκύσουμε ένα κοινό με εξειδικευμένα ενδιαφέροντα.

Έχοντας μαζί μας τους επιχειρηματίες, οι οποίοι γνωρίζουν το προϊόν καλύτερα από τον καθένα, είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε μία δυναμική παρουσία».

Το 2017 συνολικά 242.000 άτομα επισκέφθηκαν την «Boot», ανάγοντάς τη στη σημαντικότερη έκθεση του είδους, όπου μπορεί να γνωρίσει κανείς όλα τα θαλάσσια αθλήματα και τις θαλάσσιες δραστηριότητες από το ψάρεμα μέχρι τις καταδύσεις και το surfing.