Πόλος έλξης για πολλά ξένα πανεπιστήμια έχει γίνει το Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου και ο…φοιτητικός τουρισμός σε ανάπτυξη στην Λέσβο.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και του Πανεπιστημίου του Πεκίνου πραγματοποιούν εκπαιδευτικές ασκήσεις υπαίθρου στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου.

Αύριο καταφθάνουν στην Λέσβο φοιτητές από το Πανεπιστημίου του Πεκίνου και θα παραμείνει έως τις 25 Αυγούστου, σε μία επίσκεψη που πραγματοποιούν για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Γεωπάρκο Λέσβου και να πραγματοποιήσουν ασκήσεις υπαίθρου, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος, τα φυσικά και γεωλογικά μνημεία της Λέσβου αλλά και τα πολιτιστικά μνημεία της.

Θα επισκεφτούν το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τους ηφαιστειακούς γεωτόπους της δυτικής Λέσβου, τους ηφαιστειακούς σχηματισμούς Πέτρας και Μολύβου, τις θερμές πηγές Πολιχνίτου, τους κόλπους Γέρας και Καλλονής καθώς και επίσκεψη στην ευρύτερη σεισμόπληκτη περιοχή Πλωμαρίου – Βρίσας – Πολιχνίτου.

Οι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, πραγματοποίησαν ήδη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Εφυγαν από το νησί, ενθουσιαμένοι και οι συνοδοί καθηγητές δήλωσαν ότι και για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα οργανώσουν νέες εκπαιδευτικές επισκέψεις στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.