athensbestwestern31052

 

Μεγάλη συμβολή στην αύξηση των συνεδρίων έχει η ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Δυναμική επιστροφή στον xάρτη των διεθνών συνεδριακών προορισμών καταγράφει η Ελλάδα τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Συνεδρίων (HAPCO) και πρώην πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Congress Rental Network, Παναγιώτη Ποδηματά, ο αριθμός των εκδηλώσεων από ξένες εταιρείες στη χώρα μας παρουσιάζει αύξηση σε ποσοστό 30% σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια ώρα, όμως, αύξηση κατά 16% εμφανίζει και ο αριθμός των εκδηλώσεων από ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση συνεδρίων φτάνει στο 32%.

Η ελληνική προεδρία

Ο κ. Ποδηματάς επισημαίνει ότι μεγάλη συμβολή στην αύξηση των συνεδρίων έχει η ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Μόνο στην Αθήνα ο αριθμός των συνεδρίων, λόγω της προεδρίας, αυξήθηκε έως και 30%, όπως τονίζει. Επίσης, η προεδρία βοήθησε ώστε ο ελληνικός προορισμός να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων φορέων και οργανισμών για τον ίδιο λόγο. Πέραν, όμως, της αλλαγής του κλίματος για την Ελλάδα ως συνεδριακού προορισμού, θετικά συνέβαλε και το γεγονός ότι σταμάτησαν τα επεισόδια στην Αθήνα, που τα προηγούμενα χρόνια τροφοδοτούσαν με αρνητικές εικόνες τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Ποδηματάς υπενθυμίζει ότι το 2010 καταγράφηκαν 41 ακυρώσεις συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

dimokratiki