deth77Εγκρίθηκε σήμερα, από τις γενικές συνελεύσεις των ΔΕΘ AE και Helexpo AE, η συγχώνευση των δύο εταιρειών, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Η επικύρωση της συγχώνευσης, η οποία ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων -και ενοποιεί τις δύο εταιρείες σε έναν ενιαίο εκθεσιακό φορέα μετά από 14 χρόνια χωριστής πορείας – έγινε παρουσία του εποπτεύοντος υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου.

“Από εδώ και πέρα θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να συνεργαστούμε στενά με τους φορείς της πόλης και την τοπική κοινωνία. Πιστεύω ολόψυχα ότι η ενιαία ΔΕΘ μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο εξωστρέφειας για την πόλη και τη χώρα”, σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Τα επόμενα βήματα Ερωτηθείς ποια είναι τα επόμενα πρακτικά βήματα της όλης διαδικασίας, ο κ.Τζήκας απάντησε: “Την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να δούμε το νέο οργανόγραμμα, τη λειτουργική ενοποίηση των δύο εταιρειών. Θα πρέπει ακόμη να δούμε άμεσα ένα σχέδιο δράσης για το 2013, γιατί η συγχώνευση γίνεται στα μέσα του έτους και πρέπει να προλάβουμε τις εξελίξεις στην εκθεσιακή αγορά, ενώ πρέπει να επεξεργαστούμε και τη νέα στρατηγική”.

Από την πλευρά του, ο κ.Καράογλου επισήμανε ότι, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, ανοίγεται ένα λαμπρό μέλλον στη νέα εταιρεία. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη σημερινή ως ιστορική μέρα, “που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, ώστε ο εθνικός εκθεσιακός φορέας να είναι σε θέση να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και να διαδραματίσει τον ιστορικό ρόλο που πάντα έπαιζε”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Θεόδωρος Σουμπάσης, σημείωσε πως “από εδώ και στο εξής χρειάζεται τόσο σκληρή δουλειά στο εσωτερικό της ΔΕΘ-Helexpo, όσο και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της”

kerdos